Въвеждат се мерки по автогарите за безопасността на пешеходците

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски разпореди на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ да даде указания на автогарите за повишаване сигурността на пътниците.

Също така да се осигурят условия за ограничаване на движението на пешеходци в зоните за маневриране на автобусите.

Автогара ЯмболПовод за предписанието е увеличеният брой пътници в активния туристически сезон и трагичния инцидент на автогара Ямбол, при който автобус на фирма ЕТ “Раси - Красимир Кръстев“, Ямбол“ е блъснал дете на 1,5-годишна възраст.

В зоните за маневриране трябва да се постави пътен знак В 12 – „забранено влизане на пешеходци“ и да се очертаят райони, разрешени за престой на пътници и посрещачи. Указанията ще бъдат предадени от 27-те поделения на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ на собствениците на автогари на тяхна територия.

Министър Ивайло Московски разпореди пълна проверка на фирмата-превозвач, която е собственик на автобуса, с който се е случил инцидентът. Паралелно с това, КАТ също извършва проверка на случая за установяване на причините за пътно-транспортното произшествие.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията)