Стара Загора е домакин на международен турнир по Counter-Strike: Global Offensive

Стара Загора е домакин на международен турнир по Counter-Strike: Global Offensive

От 21 до 24 октомври Стара Загора ще е домакин на финали по електронни спортове. Организатори са Bellum Gens Elite – Stara Zagora и Община Стара Загора. По време на надпреварата ще се проведе турнир по Counter-Strike: Global Offensive, на който са поканени най-големите отбори от България, Румъния и Сърбия. Турнирът е с награден фонд от 10 хиляди долара, което го прави най-голямото събитие от такъв характер провеждано в България.

Турнирът Bellum Gens Elite ще се проведе в две фази, като първата е отворена онлайн квалификационна фаза, а втората – финали. Първата фаза е през седмицата от 12 до 18 октомври 2020 г. Това ще позволи на всички отбори по Counter-Strike: Global Offensive в България и региона да премерят сили и да излъчат най-добрите 8, които ще достигнат до финалната фаза. Тя ще се проведе в четири поредни дни, от 21 до 24 октомври включително, и ще стартира с 16 отбора.

Директни покани за участие във финалите получават 8 от най-известните за българската и международната публика тимове, като Skade (BG), FATE (BG), Nexus (RO), Game Agents (RO), BlueJays (BG) и др.

В сърцето на Стара Загора всички феновете на електронните спортове в България и Балканския регион ще могат да се насладят на играта на техните любими отбори, както и ще могат да се срещнат на живо с тях, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

Финалите на BGE – Stara Zagora ще се проведат в залата на „Културен Център Стара Загора“ при спазване на епидемиологичните мерки наложени в страната. Местата ще бъдат ограничени, но организаторите и Община Стара Загора са се погрижили събитието да бъде наблюдавано на открито и от всички, които не са успели да се сдобият с място в залата. На сцената пред сградата на общината ще бъде поставен голям екран, на който желаещите ще могат да наблюдават срещите в реално време. В дните на провеждане на финалите ще има и други интересни занимания за феновете на електронните спортове и на игрите като цяло.

И двете фази на Bellum Gens Elite в Стара Загора ще бъдат излъчвани на живо в платформата www.twitch.tv. Събитието ще бъде отразено с професионален коментар и анализ на английски, български и румънски език. По този начин всеки фен на електронните спортове ще има възможност да се наслади на игрите и да ги наблюдава напълно безплатно, дори и да няма възможност да посети финалната част на турнира.

Записването за отворените квалификации започва на 1 октомври 2020 г. Регистрациите за провеждането им ще се осъществят през популярната гейминг платформа FaceIT.

Последвайте социалните канали на Bellum Gens Elite – Stara Zagora, за да получавате информация и детайли за всичко случващо се!

Counter Strike GO

www.infoz.bg  www.infoz.bg