Стара Загора е домакин на международен турнир по Counter-Strike: Global Offensive

Стара Загора е домакин на международен турнир по Counter-Strike: Global Offensive

От 21 до 24 октомври Стара Загора ще е домакин на финали по електронни спортове. Организатори са Bellum Gens Elite – Stara Zagora и Община Стара Загора. По време на надпреварата ще се проведе турнир по Counter-Strike: Global Offensive, на който са поканени най-големите отбори от България, Румъния и Сърбия. Турнирът е с награден фонд от 10 хиляди долара, което го прави най-голямото събитие от такъв характер провеждано в България.

Турнирът Bellum Gens Elite ще се проведе в две фази, като първата е отворена онлайн квалификационна фаза, а втората – финали. Първата фаза е през седмицата от 12 до 18 октомври 2020 г. Това ще позволи на всички отбори по Counter-Strike: Global Offensive в България и региона да премерят сили и да излъчат най-добрите 8, които ще достигнат до финалната фаза. Тя ще се проведе в четири поредни дни, от 21 до 24 октомври включително, и ще стартира с 16 отбора.

Директни покани за участие във финалите получават 8 от най-известните за българската и международната публика тимове, като Skade (BG), FATE (BG), Nexus (RO), Game Agents (RO), BlueJays (BG) и др.

В сърцето на Стара Загора всички феновете на електронните спортове в България и Балканския регион ще могат да се насладят на играта на техните любими отбори, както и ще могат да се срещнат на живо с тях, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

Финалите на BGE – Stara Zagora ще се проведат в залата на „Културен Център Стара Загора“ при спазване на епидемиологичните мерки наложени в страната. Местата ще бъдат ограничени, но организаторите и Община Стара Загора са се погрижили събитието да бъде наблюдавано на открито и от всички, които не са успели да се сдобият с място в залата. На сцената пред сградата на общината ще бъде поставен голям екран, на който желаещите ще могат да наблюдават срещите в реално време. В дните на провеждане на финалите ще има и други интересни занимания за феновете на електронните спортове и на игрите като цяло.

И двете фази на Bellum Gens Elite в Стара Загора ще бъдат излъчвани на живо в платформата www.twitch.tv. Събитието ще бъде отразено с професионален коментар и анализ на английски, български и румънски език. По този начин всеки фен на електронните спортове ще има възможност да се наслади на игрите и да ги наблюдава напълно безплатно, дори и да няма възможност да посети финалната част на турнира.

Записването за отворените квалификации започва на 1 октомври 2020 г. Регистрациите за провеждането им ще се осъществят през популярната гейминг платформа FaceIT.

Последвайте социалните канали на Bellum Gens Elite – Stara Zagora, за да получавате информация и детайли за всичко случващо се!

Counter Strike GO

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Светът

Първото вулканично изригване на Канарските острови от 50 години насам предизвика евакуацията на около 5000 души, включително около 500 туристи. Канарските острови са безопасни за посещение, а изригването на вулкана е „великолепно шоу“, каза часове след това испанският министър на туризма Рейес Марото

* * *
6 души бяха убити и 28 са ранени след стрелбата в университета в руския град Перм. Нападателят, който е студент, е задържан от полицията, след като оказал съпротива и бил ранен. Той е оставил предварително съобщение за нападението си в социалните мрежи

* * *
На парламентарните избори в Руската федерация листата на партия "Единна Русия" – партията, която подкрепя президента на Русия Владимир Путин, е събрала 49,8%. Това показват данните след преброяване на 100% от протоколите. Партията на Кремъл ще получи около 112 депутатски мандата според гласуването за листата ѝ. Освен това тя печели в 198 едномандатни окръга. Така "Единна Русия" получава конституционно мнозинство в долната камара на Думата (над 300 места). На второ място е Комунистическата партия на Руската федерация с 18,9%

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

Най-четеното от последните дни