Жълт код за високи температури на 15 август в 23 области

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ – БАН) обяви за днес жълт код за високи температури в 23 области, с изключение на Смолян, София област, София, Перник и Кюстендил, съобщиха от Министерството на околната среда и водите.

Според прогнозите на sinoptik.bg, максималните температури в Старозагорско ще бъдат 33 градуса.

Жълт кодГорещо, с максимални температури 35 - 38 градуса. За Добрич, Варна и Бургас – с максимални температури във вътрешността на областта 35 - 37 градуса, по крайбрежието на морето 30 - 33 градуса.

Времето може да бъде потенциално опасно. Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание, ако възнамерявате да вършите работа на открито. Следете прогнозите и не поемайте излишен риск.

Главно над планинските райони днес ще превали. Количествата ще са до 5 л/кв. м., в отделни райони в Рила и Пирин – до 10 -1 5 л/кв. м. В неделя на отделни места в планинските райони на Западна България ще превали краткотраен дъжд под 5 л/кв. м. В понеделник краткотрайни валежи и гръмотевични бури ще има на повече места – главно в Западна и Централна България. Очакваните количества – от 5 - 15 л/кв.м, локално до 30 - 40 л/кв. м.

infoz autor www.infoz.bg

Теми: