Горещо ще бъде и на 16 август

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ – БАН) обяви за 16 август жълт код за високи температури в 24 области, с изключение на Смолян, София област, София и Перник. Горещо, с максимални температури 35/36 - 37/38 градуса.

jalt kodЗа Добрич, Варна и Бургас – максималните температури във вътрешността на областта ще достигнат 35 - 37 градуса, по крайбрежието на морето - 30 - 33 градуса. Времето може да бъде потенциално опасно. Прогнозираните явленията не са необичайни, но изискват внимание, ако възнамерявате да вършите работа на открито. Следете прогнозите за времето и не поемайте излишен риск.

Днес се очакват изолирани краткотрайни превалявания след обяд, главно над планинските райони. Количествата – до 5 л/кв. м. Процес от запад, с по-интензивни гръмотевици и превалявания, ще започне около полунощ. В понеделник краткотрайни валежи и гръмотевични бури ще има на повече места – главно в Западна и Централна България. Очакваните количества от 5 - 15 л/кв. м, локално до 30 - 40 л/кв. м. Във вторник на места в източните и планинските райони ще превали и прегърми. Количествата ще бъдат от 5 - 10 л/кв. м, локално до около 20 л/кв. м.

infoz autor www.infoz.bg

Теми: