Пламен Йорданов, областен координатор на ГЕРБ – Стара Загора: Спазихме обещанието за една година да решим важни проблеми на хората в Чирпан

Пламен Йорданов, областен координатор на ГЕРБ – Стара Загора: Спазихме обещанието за една година да решим важни проблеми на хората в Чирпан

„Благодаря на народния представител и заместник-председател на Народното събрание Емил Христов и на областния координатор на ГЕРБ – Стара Загора, Пламен Йорданов, затова че през последните 10 месеца бяха пряко ангажирани с решаването на един сложен казус, който постави Община Чирпан в тежка финансова ситуация“.

ivaylo kracholov

Това заяви на пресконференция кметът Ивайло Крачолов, издигнат от ГЕРБ и коалиция.

В резултат на общите усилия е подписано тристранно споразумение между Министерството на земеделието, храните и горите, Министерство на финансите и Общината, с което на местната администрация се опрощават 80% (6,340 млн. лева) от главницата по наложена санкция от Държавен фонд „Земеделие“ през 2016 г. , по време на мандата на кмета на БСП Кичка Петкова. Санкцията е за проект за изграждане на водопроводна мрежа в селата Гита, Зетьово и Свобода, чието изпълнение не отговаря на критериите.

„Благодарение на споразумението спира начисляване на лихви, които на месец са в размер на 60 000 лева. Водим разговори и Националната агенция за приходите за разсрочено плащане на натрупаните лихви и ДДС в размер на 2,3 млн. лева. След като изчистим финансовото бреме, което наследихме, Община Чирпан ще бъде извадена от списъка на длъжниците на бюджета и ще може да кандидатства за европейско финансиране през следващия програмен период“ – каза Ивайло Крачолов. Той допълни, че новото общинско ръководство работи в синхрон с Общинския съвет и получава голяма подкрепа за изпълнението на програмата си от Емил Христов, кмета на Стара Загора Живко Тодоров и Пламен Йорданов.

„Ангажиран съм с решаването на проблемите в Чирпан не само като народен представител, но и лично, защото в лицето на кмета на общината виждам човек, който иска да преобрази града по възможно най-добрия начин. Ще продължим да бъде заедно, чака ни още много работа“ – заяви Емил Христов.

„Подписването на тристранното споразумение е от голяма полза за всички граждани на Чирпан, защото оттук нататък Общината ще може да кандидатства за европейско финансиране. Затова с народния представител Емил Христов и с кмета положихме много усилия. Това беше и основното ни предизборно обещание, че имаме план как за една година да решим проблема с наложената финансова санкция. Това е начинът, по който нашият екип работи и ще продължи да следва – прагматизъм, реални действия, конкретика и ясна програма“ – заяви областният координатор на ГЕРБ – Стара Загора, Пламен Йорданов.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема