За област Стара Загора е обявен жълт код за дъжд и гръмотевици

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ – БАН) обяви за 17 август оранжев код за дъжд и гръмотевична дейност в областите Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище и Разград. През следващото денонощие ще има интензивни валежи и гръмотевични бури.

Очакват се и градушки. Очакваните сумарни количества – до 30 - 35 л/кв. м. Времето е опасно. Прогнозирани са по-рядко случващи се метеорологични явления. Възможни са материални щети и има опасност от наранявания. Бъдете много внимателни и се информирайте подробно и често за метеорологичната обстановка. Съобразявайте се с неизбежните рискове и следвайте всички съвети на компетентните органи.

ДъждНИМХ – БАН обяви жълт код за дъжд и гръмотевична дейност в областите Враца, Ловеч, Плевен, Шумен, Силистра, Сливен, Хасково, Кърджали, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик и София област. През следващото денонощие ще има краткотрайни интензивни валежи и гръмотевични бури. Ще има условия и за градушки. Очакваните сумарни количества са до 20 - 25 л/кв. м. Времето може да бъде потенциално опасно. Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание, ако възнамерявате да вършите работа на открито. Следете прогнозите за времето и не поемайте излишен риск.

Днес на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Количества – до 30 л/кв. м. През нощта срещу вторник в североизточните райони са възможни значителни количества валеж – до около 30 - 40 л/кв. м. Във вторник през деня на места в източните и планинските райони ще превали и прегърми. Количествата до 5 - 10 л/кв. м, локално до около 20 л/кв. м. В сряда преваляванията ще са на по-малко места и не така значителни. Количествата – между 5 и 10 л/кв. м.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на МОСВ)

Теми:

Светът

ФБР организира операция по претърсване на дома на включения в санкционния списък на САЩ руски олигарх Олег Дерипаска във Вашингтон

* * *
Европейският парламент призова Европейската комисия да предприеме незабавни действия в защита на полските граждани и основите на правото на Съюза, като задейства механизма за условност. Европейската комисия ще санкционира Полша за решение на нейния Конституционен съд, "представляващо пряко предизвикателство по отношение на единството на европейския правов ред", заяви председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

* * *
Полша увеличи двойно военните по границата си с Беларус. Почти 6000 полски войници вече охраняват границата на страната с Беларус, засилвайки мерките за сигурност срещу мигрантска вълна

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

Най-четеното от последните дни