За област Стара Загора е обявен жълт код за дъжд и гръмотевици

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ – БАН) обяви за 17 август оранжев код за дъжд и гръмотевична дейност в областите Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище и Разград. През следващото денонощие ще има интензивни валежи и гръмотевични бури.

Очакват се и градушки. Очакваните сумарни количества – до 30 - 35 л/кв. м. Времето е опасно. Прогнозирани са по-рядко случващи се метеорологични явления. Възможни са материални щети и има опасност от наранявания. Бъдете много внимателни и се информирайте подробно и често за метеорологичната обстановка. Съобразявайте се с неизбежните рискове и следвайте всички съвети на компетентните органи.

ДъждНИМХ – БАН обяви жълт код за дъжд и гръмотевична дейност в областите Враца, Ловеч, Плевен, Шумен, Силистра, Сливен, Хасково, Кърджали, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик и София област. През следващото денонощие ще има краткотрайни интензивни валежи и гръмотевични бури. Ще има условия и за градушки. Очакваните сумарни количества са до 20 - 25 л/кв. м. Времето може да бъде потенциално опасно. Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание, ако възнамерявате да вършите работа на открито. Следете прогнозите за времето и не поемайте излишен риск.

Днес на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Количества – до 30 л/кв. м. През нощта срещу вторник в североизточните райони са възможни значителни количества валеж – до около 30 - 40 л/кв. м. Във вторник през деня на места в източните и планинските райони ще превали и прегърми. Количествата до 5 - 10 л/кв. м, локално до около 20 л/кв. м. В сряда преваляванията ще са на по-малко места и не така значителни. Количествата – между 5 и 10 л/кв. м.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на МОСВ)

Теми: