Иван Драголов (вляво) - с награда „Златният будилник“ за звукорежисура, и Митко Новков. Снимка: Ани Петрова

Звукорежисьорът на БНР Иван Драголов получи наградата „Златният будилник”

Звукорежисьорът на Българското национално радио Иван Драголов, който е и голям приятел на Информационен сайт infoz.bg, получи наградата „Златният будилник” на Програма „Христо Ботев”. Тя му е присъдена за колегиално сътрудничество при техническото реализиране на продукции на Програма „Христо Ботев“.

Иван Драголов е повече от 23 години на тонрежисьорския пулт в Българското национално радио, от които 14 години – в Радио Стара Загора. Иван Драголов е композитор и автор на десетки музикални произведения. От десетилетия се занимава със създаване и изследване на алгоритмична музика.

Тази година Програма „Христо Ботев” връчва наградата „Златният будилник” за 19-и път, като традиционно отличията са свързани с 1 ноември – Денят на будителите. Инициативата започва от 2002 г. като вътрешно гласуване на всички работещи в програмата, а наградите се присъждат за висок професионализъм, всеотдайна работа и будителски дух в ефира националната програма за култура, музика и образование на БНР.

Носители на отличието са журналисти, музикални редактори от програмата и личности, свързали с нея съдбата си, съобщават от Българското национално радио.

Тази година, „Златният будилник“ получиха също и:

  • За журналистика: Росица Панайотова – автор и водещ на предаването за популяризация на науката: „Лабиринти на познанието“ и „Радиоенциклопедия“ в следобедната образователна линия „1001 защо – Ефир знание“, нейният професионален път с Програма „Христо Ботев“ е над 20 години.
  • За музикален редактор: Зорка Мирчева, която осъществява музикалното оформление на предаванията: „Аларма“, „И рибар съм, и ловец съм“, „За думите“, „Кабаре „Фата Моргана“ и други предавания в програмата.
  • За ярко творческо сътрудничество на човек, трайно свързал името си с културно-образователната Програма „Христо Ботев“: Юлия Петрова, която е била редактор в програмата над 40 години – професионалният ѝ път преминава в редакция „Литература и изкуство“, а сега слушате нейни репортажи за изложби и интервюта с майстори на изобразителното изкуство, писатели и артисти в предаванията: „Артефир“, „Какво се случва“, „Време и половина“ и „Аларма“.
  • За всеотдайност към програмата специален „Златният будилник“ се присъжда на Негрита Георгиева – дългогодишен координатор на екип „Драматургични форми“.​

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Светът

Решението на Джо Байдън за създаване на стратегически Индийско-тихоокеанско съюз с Австралия и Великобритания, целящ да противодейства на Китай, разгневи лидери в Европейския съюз. Те се чувстват изоставени и приемат този ход като, връщане към политиката на Тръмп спрямо Европа

* * *
В Русия се провеждат парламентарни избори, като всички изборни секции са отворени от петък. Заради коронавирусната пандемия изборите в Руската федерация продължават до неделя. 110-милиона, имащи право на глас, избират депутати в Думата, долната камара на парламента, а също и представители в регионалните съвети

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

Най-четеното от последните дни