Държавата дава допълнителни 50 лева към пенсиите за пети пореден месец

За пети пореден месец държавата дава допълнителни 50 лева към пенсиите на възрастните хора. Над 2 млн. души ще получат добавката за декември 2020 г., която струва на бюджета над 100 млн. лева, съобщи премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на правителството. Той уточни, че подкрепата ще продължи и през следващата година.

pensiya

В проекта на държавния бюджет са предвидени допълнителни 318 млн. лева за осигуряване на тази мярка. Така пенсионерите ще могат да посрещнат нуждите си от лекарства или от здравна профилактика в условията на пандемия, допълни премиерът. Той казва още, че се предвижда и през април 2021 г. еднократни ваучери за храна да получат хората с пенсии от 300 до 369 лева.

„Грижата за възрастните хора е наш приоритет още от началото на управленския мандат. От 1 януари минималната пенсия става 300 лева, което означава близо двойно увеличение в сравнение с 2017 г. Мога да уверя пенсионерите, че и занапред ще работим за повишаване на техните възнаграждения. Те го заслужават!“, е категоричен премиерът.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Светът

Създателят на прочутата антивирусна програма Джон Макафи беше открит мъртъв в затворническата си килия, след като в същия ден испанското правосъдие разреши екстрадицията му в САЩ. 75-годишният американец беше обвинен и издирван за данъчни измами в родината си

* * *
Върховният съд на Япония постанови, че семейните двойки трябва да използват едно и също фамилно име

* * *
Иран вероятно е извършил неуспешно изстрелване на ракета, носеща сателит, и подготвя нов опит

* * *
Земетресение с магнитуд 6 по скалата на Рихтер удари перуанската столица и други части на перуанското крайбрежие. Епицентърът е бил на стотина километра от Лима

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

Най-четеното от последните дни

 

Ден на енергетика