Държавата дава допълнителни 50 лева към пенсиите за пети пореден месец

За пети пореден месец държавата дава допълнителни 50 лева към пенсиите на възрастните хора. Над 2 млн. души ще получат добавката за декември 2020 г., която струва на бюджета над 100 млн. лева, съобщи премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на правителството. Той уточни, че подкрепата ще продължи и през следващата година.

pensiya

В проекта на държавния бюджет са предвидени допълнителни 318 млн. лева за осигуряване на тази мярка. Така пенсионерите ще могат да посрещнат нуждите си от лекарства или от здравна профилактика в условията на пандемия, допълни премиерът. Той казва още, че се предвижда и през април 2021 г. еднократни ваучери за храна да получат хората с пенсии от 300 до 369 лева.

„Грижата за възрастните хора е наш приоритет още от началото на управленския мандат. От 1 януари минималната пенсия става 300 лева, което означава близо двойно увеличение в сравнение с 2017 г. Мога да уверя пенсионерите, че и занапред ще работим за повишаване на техните възнаграждения. Те го заслужават!“, е категоричен премиерът.

www.infoz.bg  www.infoz.bg