ГЕРБ дарява на Центъра по трансфузионна хематология в Стара Загора апарат за извличане на кръвна плазма

Политическа партия ГЕРБ дарява два апарата за извличане на плазма на центровете по трансфузионна хематология в Стара Загора и Плевен. Машините са изработени от лицензирана германска фирма, посочена от българските здравни власти.

Закупихме ги със 173 000 лева от партийната субсидия на ГЕРБ, по предложение на председателя на партията Бойко Борисов. Това съобщи председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия на партията Даниела Дариткова. Тя заедно с административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов и областния координатор на ГЕРБ – София Тодор Кръстев приеха апаратите.

plazma aparat copy

Апаратите са най-ново поколение. Препоръчани са от медицински експерти. Осигурените от ГЕРБ консумативи за апаратите дават възможност от 180 донора да се извлече реконвалесцентна плазма, която от своя страна позволява на 540 пациенти да получат терапевтична доза. За щастие в цяла България има много желаещи да дарят кръвна плазма. Осигурявайки по един апарат и в центровете в Плевен и Стара Загора, се надяваме да постигнем по-голямо покритие в страната. Така всеки желаещ ще може да дари. Знаете, че кръвната плазма може да е животоспасяваща“, уточни д-р Дариткова.

Административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов благодари на всички членове и симпатизанти на партията, които се отзоваха на призива Изпълнителната комисия на ГЕРБ за даряване на кръвна плазма. Той напомни, че кампанията за даряване на кръвна плазма е в продължение на акцията за подпомагане на работата на медиците на първа линия срещу вируса. В нея се включиха десетки членове и симпатизанти на ГЕРБ от цялата страна, които станаха доброволци в болници и оказаха логистична подкрепа на служителите на регионални здравни инспекции.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема