ПП ГЕРБ се регистрира първа за местните избори с 9999 подписа

ПП ГЕРБ се регистрира първа за местните избори с 9999 подписа

"ГЕРБ се подготвя за десетата си поредна победа не с това, че искаме на всяка цена да бъдем победители, а с това, което можем да покажем като видими резултати" - каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов след регистрацията в ЦИК.

„Това са девет години неуморен труд на всички кметове, общински съветници, депутати и министри, които са били част от управлението на ГЕРБ и са участвали активно в политическия живот през последните години“ - обясни Цветанов. Той благодари на младежката организация на ГЕРБ за това, което са направили за десети пореден път във връзка с подготовката на партията за национални избори, давайки дежурства от десети август пред ЦИК. „Това е една добра традиция, с която те искат да създадат една по-голяма активност сред младите хора и затова са толкова активни и в реалния политически живот и на ГЕРБ и на страната като цяло“ - коментира Цветан Цветанов. Заместник-председателят на ГЕРБ подчерта, че очаква от БСП реално съревнование на политически идеи. „В лекоатлетическите дълги бягания тези, които носят вода, не участват в състезанието“ – така Цветанов коментира проявата на младежката организация на социалистите.

ПП ГЕРБ се регистрираха за местните избори през 2015 г.Той посочи, че традиционно за последните два избора за парламент ГЕРБ е имала над един милион гласоподаватели. „Надявам се, че в тези местни избори с нашите кандидати отново ще имаме над един милиона гласоподаватели. Смятам, че това е една висока оценка за това, което се случва“ - заяви Цветанов. Според него всичко това, което е било осъществено като политика в София от 2005 година, е направило столицата неузнаваемо красива. „Искам да благодаря на Йорданка Фандъкова, на нейния екип и на всички тези общински съветници, независимо кой от коя политическа формация е, които са подкрепили тези политики, защото София днес е може би една от най-красивите столици в Европа“ - поясни Цветанов. Той припомни какъв беше околовръстният път на София и каква беше инфраструктурата и недостигът на детски градини в София и други градове, където, по думите му, този проблем вече е решен.

„Искаме да направим развитието на България навсякъде еднакво. Искаме да бъде дадена реална възможност за развитието на региона Враца - Монтана - Видин, когато ГЕРБ вземе своето управление” - категоричен бе Цветан Цветанов. Той обясни, че е важно кметовете и местната власт да бъде достатъчно силна и амбициозна, за да може да се възползва от реалните оперативни програми и средства, които дава ЕС.

„По указанията, които са дадени от ЦИК, внесохме 9999 подписа. Общо за четири дни бяха събрани над 32 000 подписа“ - посочи Цветанов. По думите му, от централата на ГЕРБ последните няколко дни са дали възможност от всеки един регион да има представителност в подписката, която те внесоха днес. „Благодаря на всички структури за това, че действително в едни летни месеци, каквито са август и юли, ние работихме активно, както по номинациите, които са кметове и общински съветници, така и за всички тези процедури, които трябва да бъдат изпълнени, за да се регистрираме първи“, каза той. „Искам да благодаря сърдечно и на всички тези избиратели, които ще гласуват и когато отидем на изборите на 25 октомври молбата ми към медиите е да бъдем обективни и действително да градим едно истинско политическо съзнание. Да има сблъсък на идеи, да има предложения, които правят кандидатите за развитието на регионите и се надявам и Вие, когато отидете да гласувате по съвест, да гласувате за ГЕРБ“ - допълни Цветанов.

Председателят на Националния предизборен щаб обясни, че има към седем или осем общини от общо 265, където действително ГЕРБ има общи допирни точки с „Реформаторския блок“ и ще участват със съвместна кандидатура в изборите. „Единственият областен град, в които ще се получи такава симбиоза е Кюстендил. И ние заставаме твърдо зад Петър Паунов. Знаете, че там има една добра атмосфера, където вече има широко ветрило с широка подкрепа от всички политически формации, които са център дясно. Смятам, че това е един добър политически модел, където всъщност той е успешен. На другите места, където кандидатите завършват своя успешен мандат, направиха много“ - заяви Цветанов. Цветан Цветанов подчерта, че всяка една от партиите иска да постигне някаква идентичност и резултат, които да бъде отчетен накрая на изборния процес.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на ПП ГЕРБ)