За област Стара Загора е обявен жълт код за снеговалежи и вятър на 27 януари

Националният институт по метеорология и хидрология обяви за 27 януари жълт код за снеговалежи и вятър в областите Кърджали, Стара Загора, Хасково, Габрово, Ловеч, Велико Търново и Русе. Предупреждение от втора степен (оранжев код) за снеговалежи и силен вятър е в сила за областите Ямбол, Сливен, Търговище, Разград, Силистра, Бургас, Варна, Шумен и Добрич.

vremeto 27

Според синоптичната прогноза, в област Стара Загора в сряда снеговалежите ще продължат. На места ще са значителни по количество и придружени с умерен и силен север-северозападен вятър; ще има виелици и навявания. Количества на валежа ще бъдат около 15 л/кв. метър, в отделни райони до 20 л/кв. метър. След обяд валежът ще отслабва.

* * *

Снеговалежът в Стара Загора не създаде проблеми

Снегът, който заваля през нощта в Стара Загора, не създаде проблеми. „Няма затруднения при придвижването на автомобили и автобуси на градския транспорт в общината в следствие на падналия сняг или заледяване на пътното платно. Няма данни за населени места, където да има проблем с електрозахранването“, информира Пламен Тодоров, началник на отдел „Опазване на обществения ред и управление на кризи“. Той допълни, че отговорните фирми са работили през нощта и са почиствали и опесъчавали пътните артерии.

Зимното поддържане и снегопочистването на уличната пътна мрежа на територията на град Стара Загора се осигурява от ДЗЗД „Грийн партнърс“ – БКС, а четвъртокласната пътна мрежа на територията на общината се поддържа от „Трейс БГ“ ЕАД.

Пътните участъци се третират с примес от пясък и сол, както и специални химически смеси.

През изминалото денонощие на Горещия телефон на Община Стара Загора 0800 157 37 не са постъпили сигнали за проблеми, свързани с метеорологичната обстановка.

Снежната покривка в Стара Загора към този момент е незначителна, а температурата е положителна.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: