„Ате Пласт“ изгражда нов завод в Индустриална зона „Загоре“

„Ате Пласт“ изгражда нов завод в Индустриална зона „Загоре“

„Ате Пласт“ ООД получи сертификат за инвестиция клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. Старозагорската компания, производител на гъвкави полимерни фолиа и опаковки за индустрията, е сертифицирана за проекта „Разширение на съществуващо производство чрез изграждане на нов завод за производство на флексопечатни и ламинирани фолиа и опаковки“. Проектът е на обща стойност 10 млн. лева.

Предвижда се да бъде изпълнен в рамките на 3 години. Инвестицията ще позволи разкриването на още 35 нови работни места за региона Стара Загора. Предвижда се новият завод за печатни изделия върху гъвкави фолиа, използвани най-вече в хранително-вкусовата индустрия, да бъде изграден в Индустриална зона „Загоре“.

„С новата инвестиция се надяваме да удвоим капацитета си за печатни опаковки, отговаряйки на търсенето на българския и чуждестранен пазар“ – сподели Мария Жекова, управител на „Ате Пласт“ ООД. „Предимството на нашата печатница е в това, че сами си произвеждаме полиетилиена, знаем най-добре кое фолио на коя машина да използваме и на каква скорост, а това ни позволява да повишим производителността на своите клиенти“ – добави още Теодора Желязкова, маркетинг директор на „Ате Пласт“.

„Ате Пласт“ има ориентация към новостите и водещите тенденции и решения в опаковъчната индустрия. Компанията непрекъснато инвестира в нови по-икономични технологични линии, както в разширяване на базата и складовите пространства, което им позволяват да бъдат по-гъвкави и им дава възможност да предоставят по-къси срокове на своите клиенти.

„Ате Пласт“ ООД е водещ производител на гъвкави полимерни фолиа и опаковки за индустрията. Широката производствена гама на „Ате Пласт“ включва фолиа и опаковки за хранително-вкусовата, строителната, мебелната, хигиенната и санитарна промишленост. Компанията разполага с монослойни и многослойни раздувни екструдерни линии, широк набор от конфекциониращи автомати, флексопечатни машини и кашираща машина. В своето продуктово портфолио фирмата предлага и 4 варианта на зелени опаковъчни изделия, които ще намалят замърсяването на околната среда и ще изпълнят новите изисквания на потребителите за по-устойчиво развитие.

AtePlast 1 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема