Ръководството на „ЕВН България“ посочи Университетска болница – Стара Загора като пример за добър мениджмънт

Областният управител Гергана Микова се срещна днес с новия регионален мениджър на EVN за България Александър Сипек. На срещата присъстваха Калина Трифонова и Здравко Братоев, членове на Управителния съвет на компанията. Г-н Сипек работи за концерна EVN AG от 2004 г. 

От октомври 2019 г. до заемането на новата длъжност Александър Сипек е бил зам.-председател на Съвета на директорите в „Електроразпределение ЮГ“ ЕАД.

В периода 2005 – 2020 г. EVN е инвестирала 164,1 млн. лева в област Стара Загора. За 16 години „ЕВН България“ е реализирала на цялата територия, която обслужва, инвестиции в инфраструктура и услуги за над 1,8 млрд. лева. Изградена и обновена е мрежа с дължина 21 780 км. Новите трафопостове и възлови станции са 2975. Сменени са над 1 млн. електромери. EVN отчита с 40 процента по-малко аварии от навлизането си на българския пазар.

Един от дългосрочните приоритети в инвестиционната програма на дружеството е продължаването на работата по заместването на въздушните с кабелни мрежи.

Изграждането на учебния център и на учебния полигон и въвеждането на дуално обучение в партньорски средни гимназии в областта бяха посочени сред успешните инициативи на компанията в региона. За 6 години е осигурено дуално обучение за 209 ученици от 10 гимназии. Положителен факт е, че вече има завършили младежи, които са започнали работа в системата на електроразпределението.

По време на срещата г-жа Трифонова изказа специална благодарност към ръководството на Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович“ за това, че е успяло да погаси задълженията към „ЕВН България“, които бяха в размер на 1,9 млн. лева. Направеното от изпълнителния директор проф. д-р Йовчо Йовчев е пример за успешен мениджмънт на едно здравно заведение – коментира тя.

Сред големите длъжници на дружеството остава МБАЛ Раднево. Между болницата и електроснабдителното дружество има сключена спогодба за разсрочване на дълга в размер на близо 64 000 лева до месец ноември 2021 г. Общият размер на задълженията на неизрядни платци към електроснабдителното дружество към 5 февруари 2021 г. е 220 484 лева.

evn 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема