Ръководството на „ЕВН България“ посочи Университетска болница – Стара Загора като пример за добър мениджмънт

Областният управител Гергана Микова се срещна днес с новия регионален мениджър на EVN за България Александър Сипек. На срещата присъстваха Калина Трифонова и Здравко Братоев, членове на Управителния съвет на компанията. Г-н Сипек работи за концерна EVN AG от 2004 г. 

От октомври 2019 г. до заемането на новата длъжност Александър Сипек е бил зам.-председател на Съвета на директорите в „Електроразпределение ЮГ“ ЕАД.

В периода 2005 – 2020 г. EVN е инвестирала 164,1 млн. лева в област Стара Загора. За 16 години „ЕВН България“ е реализирала на цялата територия, която обслужва, инвестиции в инфраструктура и услуги за над 1,8 млрд. лева. Изградена и обновена е мрежа с дължина 21 780 км. Новите трафопостове и възлови станции са 2975. Сменени са над 1 млн. електромери. EVN отчита с 40 процента по-малко аварии от навлизането си на българския пазар.

Един от дългосрочните приоритети в инвестиционната програма на дружеството е продължаването на работата по заместването на въздушните с кабелни мрежи.

Изграждането на учебния център и на учебния полигон и въвеждането на дуално обучение в партньорски средни гимназии в областта бяха посочени сред успешните инициативи на компанията в региона. За 6 години е осигурено дуално обучение за 209 ученици от 10 гимназии. Положителен факт е, че вече има завършили младежи, които са започнали работа в системата на електроразпределението.

По време на срещата г-жа Трифонова изказа специална благодарност към ръководството на Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович“ за това, че е успяло да погаси задълженията към „ЕВН България“, които бяха в размер на 1,9 млн. лева. Направеното от изпълнителния директор проф. д-р Йовчо Йовчев е пример за успешен мениджмънт на едно здравно заведение – коментира тя.

Сред големите длъжници на дружеството остава МБАЛ Раднево. Между болницата и електроснабдителното дружество има сключена спогодба за разсрочване на дълга в размер на близо 64 000 лева до месец ноември 2021 г. Общият размер на задълженията на неизрядни платци към електроснабдителното дружество към 5 февруари 2021 г. е 220 484 лева.

evn 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Светът

ФБР организира операция по претърсване на дома на включения в санкционния списък на САЩ руски олигарх Олег Дерипаска във Вашингтон

* * *
Европейският парламент призова Европейската комисия да предприеме незабавни действия в защита на полските граждани и основите на правото на Съюза, като задейства механизма за условност. Европейската комисия ще санкционира Полша за решение на нейния Конституционен съд, "представляващо пряко предизвикателство по отношение на единството на европейския правов ред", заяви председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

* * *
Полша увеличи двойно военните по границата си с Беларус. Почти 6000 полски войници вече охраняват границата на страната с Беларус, засилвайки мерките за сигурност срещу мигрантска вълна

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

На подобна тема

Най-четеното от последните дни