Зам.-кметът Красимира Чахова поздрави баскетболистките на Стара Загора за спечелването на Купа България

Зам.-кметът Красимира Чахова поздрави баскетболистките на Стара Загора за спечелването на Купа България

Женският баскетболен отбор „Берое – Стара Загора“ завоюва за втора поредна година Купа България. Зеленият тим спечели безапелационно в мач срещу „Монтана 2003“ през изминалата седмица в софийската зала „Триадица“. „Искам да Ви благодаря за усилията, за всеотдайността , за духа и за силата на характера, които показвате.

Благодаря и на треньорския екип в лицето Таня Гатева и Неманя Ламбергар, които успяха да запазят гръбнака на отбора и го надграждат всяка следваща година, за това, че горят в работата си“, с тези думи се обърна ресорният зам.-кмет Красимира Чахова към отбора на Баскетболен клуб „Берое – Стара Загора“. Тя пожела на присъстващите в края на тази седмица да завоюват Купата на Адриатическата лига и изрази признателността си към основния спонсор на зеления тим фирма „Градус“ и лично към Иван Ангелов, който спомага за възраждането на женския баскетбол в града, за което бе удостоен със специален плакет на Община Стара Загора.

„Благодаря на моите момичета, които показаха изключителен професионализъм, характер и сърцата игра. Благодаря на нашия основен спонсор, който повярва в нас и ни помогна да израснем. Благодаря на Община Стара Загора и кмета Живко Тодоров за подкрепата, която има спорта в града“, сподели и старши треньорът на Баскетболен клуб „Берое – Стара Загора“ Таня Гатева.

Красимира Чaхова припомни, че през 2020година е направен ремонт на спортната настилка, както и е подменена изцяло дограмата на спортното съоръжение. Това е поредно подобрение, което Община Стара Загора извърши в спортна зала „Стара Загора“. Всяка една от баскетболните дами получи плакет за високи спортни постижения, грамота и подарък от Община Стара Загора, жест на признателност получиха още и президентът на клуба Валентин Тотев, изпълнителният директор Иван Николов и помощник-треньорът Неманя Ламбергар.

IMG 3649

IMG 3718

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

Светът

Американският президент Джоузеф Байдън обяви Съединените щати ще изтеглят всички свои войски от Афганистан до 11 септември 2021 г. В реч от Белия дом Байдън не обяви военна победа и изтъкна, че афганистанският конфликт става все по-маловажен за САЩ

* * *
Външните министри на Украйна, Литва, Латвия и Естония осъдиха военната ескалация от страна на Русия около Източна Украйна. Те призоваха Москва да намали напрежението в региона и да се върне към преговорите. Според украинския външен министър Дмитро Кулеба Русия заплашва Украйна с война и с унищожение на украинската държава. Външните министри на Литва, Латвия и Естония пристигнаха тази сутрин в Украйна, за да покажат солидарност с нея на фона на струпването на руски войски

* * *
Американското правителство обяви нови финансови санкции срещу Русия и експулсира десет руски дипломати в отговор на кибератаки и намеса в президентските избори в САЩ през 2020 г.

* * *
Японският премиер Йошихиде Суга ще стане първият чуждестранен лидер, разговарял на четири очи с американския президент Джоузеф Байдън. Срещата е на 16 април във Вашингтон, а дневният ред на разговорите доминиран от опасения, свързани с Китай

Най-четеното от последните дни