Почина проф. Светлин Танчев, бивш кмет на Община Стара Загора и бивш ректор на Тракийския университет

На 18 март 2021 г., на 67-годишна възраст, почина бившият кмет на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев. В негова памет ръководството на Община Стара Загора организира поклонение. Желаещите да поднесат своята почит могат да го направят в петък, 19 март, от 13:00 до 15:00 часа, във фоайето на зала „Петко Славейков“, съобщават от Община Стара Загора.

svetlin tanchev

Проф. Светлин Танчев е роден в Кнежа на 31 май 1953 година. Завършва зоотехника в Тракийския университет в Стара Загора през 1979 г. През 1986 г. става доктор по генетика. Специализира в Брага, Лимерик и в колежа „Харпър Адамс“ в Англия. През 2007 година защитава професорска титла. Два пъти е ректор на Тракийския университет, а в периода 2007 – 2011 година е кмет на Община Стара Загора.

Ръководството на Община Стара Загора изказва дълбоки и искрени съболезнования на семейството, близките и приятелите на проф.Танчев.

ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ!

Светът

Решението на Джо Байдън за създаване на стратегически Индийско-тихоокеанско съюз с Австралия и Великобритания, целящ да противодейства на Китай, разгневи лидери в Европейския съюз. Те се чувстват изоставени и приемат този ход като, връщане към политиката на Тръмп спрямо Европа

* * *
В Русия се провеждат парламентарни избори, като всички изборни секции са отворени от петък. Заради коронавирусната пандемия изборите в Руската федерация продължават до неделя. 110-милиона, имащи право на глас, избират депутати в Думата, долната камара на парламента, а също и представители в регионалните съвети

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

На подобна тема

Най-четеното от последните дни