▶️ Националният оперативен щаб прекратява дейността си

Националният оперативен щаб е разформирован, считано от днес. Щабът беше създаден със заповед на министър-председателя Бойко Борисов в началото на пандемията през февруари 2020 г. Националният оперативен щаб имаше за цел да организира и координира действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от Световната здравна организация спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването ковид-19.

Министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще продължат да информират чрез пресконференции за разпространението на ковид-19 в България, за противоепидемичните мерки и за всичко, свързано с ваксинационния процес.

Според българските закони отговорност за политиката в системата на здравеопазването е на министъра на здравеопазването и на Министерския съвет, всички други органи имат само помощни функции.

Срокът на извънредната епидемична обстановка трябва да се удължи с един месец, каза на брифинг в Министерския съвет министърът на здравеопазването в оставка Костадин Ангелов. Той подчерта, че е необходимо да се даде възможност на новото правителство, когато се състави то, да реши дали да бъде удължена или не.

 

Пресконференция на министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, 16 април 2021

 

coronavirus

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема