▶️ Изказване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов пред Националното събрание на партията (11.05.2021)

Трябва да се опитаме да намерим път към идеологическите партньори, ако народът ни подреди пак така, не е хубаво да сме в ситуация на крайна враждебност, обърна си към партията си лидерът ѝ Бойко Борисов на Националното събрание на ГЕРБ. Той поиска пълна мобилизация, добронамерено, но твърдо да защитават евроатлантическите позиции на ГЕРБ.

Да действаме напред, призова Борисов.

Щом отново, след четири години пълен мандат, ни оставиха първа политическа сила, това дори за мен е нереално, коментира той. По думите му, би трябвало основната опозиция в лицето на БСП да е победила ГЕРБ, но не е станало. Така че, хората оценяват това, което сме направили, искат сега от нас да надградим, повече, дигиталност, прозрачност, фестивали, спортни събития, добави лидерът на партията.

Искам следващата една година, ако ни изберат или участваме в правителство, гишетата да ги премахнем, няма нищо, което да дразни повече хората от гишетата, каза още Борисов.

Обирайте си думите в предизборната кампания, да бъдем господари на изразите, даде напътствие на своите той. По думите му, най-лесно се правят протести, най-лесно се запомнят думи като „изчегъртвам“. Сега видяхме, че нито ние можем, нито те могат, макар че със 160 депутати можеха, коментира лидерът на ГЕРБ неуспеха да се състави кабинет в 45-ия парламент. Сега, с новите правила, дано новото правителство осигури честни избори, пожела той във връзка с въведеното изцяло машинно гласуване на предстоящите предсрочни парламентарни избори. И поиска от представителите на ГЕРБ в избирателните комисии внимателно да наблюдават, да броят, защото машината може да отчете грешно гласове. Като виждам как лъжат за елементарни работи, за една декларация, така нямаше да разберем как е минала тази среща от формата Б9 в Букурещ, обясни той.

До последния ден работихме, ако са такива пак резултатите, пак ли ще започнем да говорим – с този не искам, с този не мога, тези месеци са пагубни за държавата, посочи Бойко Борисов. Той пожела успех на служебното правителство, но добави, че то няма да е отговорно за нищо и пряко ще се ръководи от Румен Радев. Така че, ще видим какви са им възможностите и тук, обобщи той.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че на последните избори народът е показал, че иска ГЕРБ да го има, а не да бъде „изчегъртан“.

В словото си пред делегатите Борисов изреди и положителните свършени неща, за които обаче са атакувани от политическите противници. Не допуснахме България да бъде залята от нелегални имигранти, както беше в Европа. Не допуснахме по време на финансовата криза да пострадат нашите финансови институции, банки, не допуснахме и тоталния локдаун по време на пандемията както в цяла Европа, припомни премиерът в оставка. Той добави, че финализират управлението с излишък, на плюс, в пандемията. Все важни неща, които ние направихме да ни мразят, заключи той.
Към „грешките“ прибави и влизането в чакалнята на еврозоната, като посочи, че заедно с Хърватия страната ни е готова да приеме еврото. И това, че увеличихме толкова доходите през тези години и никой не ни попита откъде намирате парите, как се справяте, продължи да изрежда постигнатото Борисов. Припомни и успешното българско европредседателство. Това е много „лошо“ нещо, затова ни направиха и тези компромати, виждате тази комисия, „гьобелсовата пропаганда“ от 4 – 5 медии – пускат една лъжа, ретранслират я и става истина, отбеляза Борисов.

Новият политически лидер Станислав Трифонов вчера се е заял, че изборите струват 150 млн лв., целта на изборите е да се състави управление, а не дали струват 130 – 120 милиона, коментира Борисов поста на председателя на „Има такъв народ“. Не е това сметката, разликата е, че се загубиха месеци наред без да имаме управление, обясни Борисов.

По думите му, целта на всяко политическо начинание е да управляваш, а когато републиката е парламентарна, изборите са мажоритарни, най-естествено е лидерът на партията да става премиер. Председателят на ГЕРБ обясни, че е предложил за премиер не себе си, а Даниел Митов, защото самият той е на поста три мандата. Смисълът е да покажем, че в ГЕРБ има много хора, които могат да се справят с различни постове, подчерта Бойко Борисов. Той благодари на депутатите си, на министрите си, на коалиционния партньор – СДС, за съвместната работа и усилия.

Пълното изказване на Бойко Борисов пред Националното събрание на ГЕРБ, 11.05.2021


 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема