Провежда се специализирана полицейска операция по линия на безопасността на движението

От 21 май до 19:00 часа на 25 май се провежда специализирана полицейска операция по линия на безопасността на движението по пътищата. Това съобщи на брифинг главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“ в Главна дирекция „Национална полиция“, информират от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

В обедните и вечерните часове на 21 и 24 май ще бъде засилено полицейското присъствие по магистралите, пътищата от първи и втори клас и участъците с концентрация на пътнотранспортни произшествия. При необходимост екипите ще бъдат в готовност за регулиране и подпомагане на движението.

На 21 май и в почивните 22, 23 и 24 май ще има засилени проверки за контрол на скоростта. През периода на операцията ще се следи и за недопускане на управление след употреба на алкохол и наркотични вещества.

По време на операцията около великденските празници се отчита ръст на констатираните нарушения на правилата за движение по пътищата. Като особено притеснителен е броят на установените случаи на управление на моторни превозни средства с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда и/или след употреба на наркотични вещества или техни аналози – 495. За първите четири месеца на годината са установени 4024 подобни случая, което представлява повишение с 23% спрямо същия период на миналата година.

patna police

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема