Жълт код за силни валежи и гръмотевици е обявен за 14 области на 26 май 2021 г.

Националният институт по метеорология и хидрология обяви жълт код за силни валежи и гръмотевици за 14 области в страната на 26 май. Предупреждението от първа степен е в сила за областите: Благоевград, Пазарджик, София, София-град, Смолян, Пловдив, Стара Загора, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище и Силистра. Ще има условия е за градушки.

Според прогнозата, в област Стара Загора ще има неустойчива въздушна маса с развитие на купесто-дъждовна облачност, гръмотевични бури и локални краткотрайни и интензивни валежи с количества 25 - 30 мм, както и повишена вероятност за градушки.

vremeto

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

Светът

Министърът на външните работи на Китай Ван И заяви, че различните едностранни санкции или рестрикции срещу Афганистан трябва да бъдат вдигнати колкото се може по-скоро

* * *
Федералният резерв на САЩ даде сигнал, че повишаване на лихвите може да последва по-бързо от очакванията. Централната банка предвижда, че инфлацията ще достигне 4,2% през 2021 г., над два пъти повече от целевото равнище, и тя заема позиция за действия за овладяването ѝ. Действията може да протекат бавно, като се очаква лихвите да нараснат до 1% през 2023 г. и до 1,8% през 2024 г. Фед съобщи също, че ще удвои нивото на повторно изкупуване на ежедневните си пазарни операции до 160 млрд. долара спрямо 80 млрд. долара.

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

Най-четеното от последните дни