Международни награди за певците от Вокална студия „Усмивки“

Международни награди завоюваха талантливите възпитанички на Вокална студия „Усмивки“ при Народно читалище „Родина 1860“ в краят на месец май и началото на юни 2021 г. Успехите са огромно удовлетворение за младите хора, някои от които за първи път участват като солистки. Трето място завоюва Деница Иванова от Международния вокален конкурс Stars of the World – Alexandra Princess Angel.

usmivki nagrada

На пролетното издание на Международния дистанционен конкурс DIGI – FORM – ART – Полша, в рамките на проекта Culture Caravan, между участниците от 26 страни награди спечелиха петте солистки на Вокална студия „Усмивки“:

  • Гергана Иванова – трета награда в категория „Джаз“
  • Христина Кюпекчиева – трета награда в категория „Поп“ и официална покана за конкурс в Македония
  • Теодора Добрева – дипломант, похвална грамота в категория „Поп“
  • Диляна Цветкова – първа награда в категория „Поп“ и официална покана за конкурс в Германия
  • Яна Дочева – втора награда в категория „Рок“ и официална покана за конкурс в Германия

Отличията и в двата конкурса са придружени със специални благодарствени писма от организаторите към ръководителите на Вокална студия „Усмивки“ – Жанина Янкулова и Елена Маликатова.

Малките и големи певци на Вокална студия „Усмивки“ сърдечно благодарят на кмета Живко Тодоров и Община Стара Загора за връчената престижна награда „Млада Загора“ в направление „Култура и изкуство“. За тях това е голяма чест и отговорност, които се стремят да оправдават с ежедневната си работа и успехи.

www.infoz.bg  www.infoz.bg