Първокласничка от Стара Загора спечели награда от национална изложба

Рисунката на Божидара Боянова от 1 б клас в Средно училище „Христо Смирненски“ в Стара Загора се класира на второ място в петото издание на Националната изложба за ученическото творчество „Заедно“. Темата е „Заедно срещу насилието в училище“. Право на участие имат ученици от I до IV клас. В тазгодишното издание на Националната изложба се включиха 382 ученици от 54 училища в 16 области. Тя ще бъде открита на 16 юни от 17:00 часа на площад „Възраждане“ в град Лясковец.

bozhidara Bozhkova

Целите на изложбата са фокусирани върху ролята на съвременното училище в подкрепа на процеса по осъзнаване и приемане на индивидуалността на всеки ученик, показване на възможностите за развитие на учениците със специални образователни потребности, чрез популяризиране на приобщаването като непрекъснат процес, както и цененето на природата с призив за по-малкото употреба на хартия.

В края на учебната година първокласниците от Средно училище „Христо Смирненски“, с класни ръководители Благовестина Василева и Катя Иванова, зарадваха родители, учители и ученици с красиво тържество на тема: „Вече сме грамотни“.
С много артистичност, старание и вълнение малките ученици рецитираха стихове, пяха песни и танцуваха под звуците на популярни детски песни. Изпълненията бяха посветени както на знанието и радостта от това, че са вече грамотни, така и на предстоящата ваканция.

risunka

www.infoz.bg  www.infoz.bg