Живко Тодоров е „Кметът на годината”

Живко Тодоров е Кметът на годината

Градоначалникът на Стара Загора Живко Тодоров е големият победител в тазгодишното издание на надпреварата "Кмет на годината". В категорията за голяма община с население над 50 хил. души той беше отличен, заради успешната работа в усвояване на средствата от Европейския съюз и повишаването на жизнения стандарт на гражданите.

Призът "Кмет на годината" получиха още градоначалниците на общините на Панагюрище и Сливница - Никола Белишки и Васко Стоилков. Признанието към тримата кметове е за целия им 4-годишен мандат.

Тримата кметове развиваха паралелно успешна политика във всички направления, а наградата връчи досегашният й носител - кметът на Бургас Димитър Николов.

"Без доверието на старозагорци нямаше да постигнем отличните резултати. Чувствам се удовлетворен, като виждам как всяко населено място в България се променя положително. Нека направим така, че България да бъде наистина едно добро място за живеене" - сподели победителят Живко Тодоров.

Никола Белишки, кмет на Панагюрище, грабна приза "Кмет на годината" в категория за община с население между 20 и 50 хил. души заради целенасочените си усилия за осигуряване на добри условия за живот и успешните политики, които той води в последните четири години.

"За мен е огромна чест да получа тази награда. Това е награда за целия екип и всички граждани, които оценяват значимостта на местната власт в България", каза кметът на Панагюрище по време на официалната церемония.

Кметът на годината в категорията за малка община с население до 20 хил. души Васко Стоилков за пореден път печели отличието на Портала на българските общини - Kmeta.bg. Заслугите на Стоилков са видими за всички граждани - отлична инфраструктура, транспорт и социални дейности.
Галина СтояноваСред най-големите общини, в които населението е над 50 хил. души, от номинираните в категорията „Развита инфраструктура“ се отличи кметът на община Казанлък Галина Стоянова.

„Благодаря за възможността чрез тази награда казанлъчани да се почувстват истински горди, защото това е нашият град. Преди четири години си поставих за цел да върна самочувствието на моите съграждани, защото те заслужават по-добър стандарт на живот. Днес считам, че тази награда е доказателството, че аз и екипът ми сме вървели в правилната посока и казанлъчани има с какво да се гордеем. Работихме много, извървяхме труден път до тук, но не се отказахме, защото вярвахме и днес продължаваме да вярваме в бъдещето на Казанлък, а то ще е светло, защото имаме амбицията да работим и занапред" - заяви кметът на града на розите Галина Стоянова. Тя благодари на министър-председателя на България и на екипа му за помощта за община Казанлък да се развива, да има добра икономика и модерна инфраструктура. 

Конкурсът "Кмет на годината" за трети път отличи най-успешните градоначалници. С цел да бъде възможно най-обективен и справедлив към всички кметове, тази година Порталът на българските общини - Kmeta.bg награди кметовете на малка, средна и голяма община. В гласуването на специална платформа godina.kmeta.bg участваха над 450 хиляди души.

На официалната церемония присъстваха министрите на регионалното развитие и благоустройство - Лиляна Павлова, на земеделието и храните - Десислава Танева, на туризма Николина Ангелкова, ръководителят в ГД "Околна среда" на Европейската комисия Джордж Кремлис, депутатът от Европейския парламент и член на председателството на Европейския парламент - Андрей Ковачев, депутатът от Европейския парламент и член на Комитета по регионалното развитие - Андрей Новаков. За доброто настроение на гостите се погрижиха Силвия Кацарова и ансамбъл "Пирин".

Категориите:

 • Кмет на гражданите
 • Кмет на годината (2011-2015)
 • Инвестиции и заетост
 • Ефективно управление на европроекти
 • Популярна туристическа дестинация
 • Модерно земеделие
 • Пълноценна жизнена среда
 • Съхранена история и култура
 • Здрави жители
 • Иновации, наука и образование
 • Развита инфраструктура
 • Природа за бъдещите поколения

Медийни партньори на Kmeta.bg са: Българска национална телевизия, радиоверига „Фокус“, списание „Икономика“, информационна агенция „Икономика“ и информационна агенция „Фокус“.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров гостува на Димитър Цонев в предаването на БНТ “Още от деня”. Повод за поканата е отличието "Кмет на годината" в категорията за голяма община с население над 50 хил. души

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Kmeta.bg)