Как да намалим цената на бързия кредит и разходите си за него?

През последните години се наблюдава тенденция за увеличаване на интереса към бързите кредити. Опознали предимствата на този кредитен продукт – бързо одобрение на молбата за заем, сигурност, прозрачност, кандидатстване онлайн – потребителите съвсем естествено се интересуват от тяхната цена.

50 leva

Битува митът, че бързите кредити са много скъпи, което е напълно погрешно схващане за цената им, основаващо се на годишната лихва. Реално бързите кредити се взимат за много по-кратки периоди – месец или няколко месеца, което води до редуциране на цената им. Тя може да бъде намалена или дори равна на нула с правилен подход.

Как да намалим цената на бързия кредит?

1. При необходимост от спешна финансова помощ можем да използваме кредитни продукти от фирми за бързи кредити. Те предлагат заем само срещу лична карта, отпуснат изцяло онлайн. За да сме сигурни в избора си, важно е да обърнем внимание не толкова на лихвения процент, колкото на годишния процент на разходите (ГПР). Годишният процент на разходите показва реалното оскъпяване на кредита и цената му. Изборът на небанкова финансова институция, която да ни кредитира, е отговорна задача. Необходими са проверка на легитимността ѝ, прочит на преддоговорната информация с цел установяване на скрити такси, проверка на годишния процент на разходите. Избирайки заем с по-нисък ГПР, правим бързия кредит по-евтин.

2. Навременното плащане на месечната вноска или погасяването на кредита е начин да бъдат избегнати допълнителни наказателни такси и лихви, които утежняват бюджета и оскъпяват кредита.

3. Някои фирми за бързи кредити дават възможност за отлагане на месечна вноска с определен брой дни. Това решение осигурява спокойствие и сигурност, но води до начисляване на такса, която оскъпява кредита.

Кой е най-евтиният бърз кредит?

Възможен ли е бърз кредит без оскъпяване? На кредитния пазар се предлагат кредитни продукти, подходящи за попълване на дупки в бюджета до заплата. Отличават се с 0 лева за такси, 0% лихва и липса на скрити условия, което ги прави отличен и изгоден начин за намаляване на разходите за бързия кредит и приравняването им към нула. Краткосрочни са, сумите не са големи, а средствата трябва да се върнат в 30-дневен срок, но потребителят връща точно толкова, колкото е заел.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg