Общинското дружество „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД изгражда учебен център на територията на Стара Загора

По инициатива на управителя на общинското дружество „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД на инж. Георги Станчев в Стара Загора се изгражда учебен център за подготовка на тролейбусни шофьори. Целта е да се осигури възможност за обучение на бъдещи служители на дружеството, които да се обучават безплатно за категория D103 (тролейбус).

troley U

В изпълнение на решение на Общинския съвет е сключен двугодишен договор за реализация на проекта със старозагорска автошкола. Тролейбусът, който ще се ползва като учебен, притежава необходимата документация и отговаря на всички изисквания на методиката за подготовка на водачи съгласно Наредба № 37 и Наредба № 38 на Министерството на транспорта.
Желаещите да придобият категория D103 и след това продължат кариерното си развитие в „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД Стара Загора, курсът ще бъде безплатен. Учебният център ще подготвя и автобусни шофьори. За водачите, които желаят да се реализират в общинското дружество, ще бъдат предложени преференциални цени.

Вече беше извършена пробна обиколка на града като учебният тролейбус обходи всички утвърдени маршрути на тролейбусни линии № 1, 2, 26 и 36: кв. „Железник“ – Парк мол, стадион „Берое“ – кв. „Кольо Ганчев“, кв. „Железник“ – кв. „Кольо Ганчев“ и кв. „Железник“ – пивоварна „Загорка“.

Подготовката на водачи с категория D103 се предвижда да започне от средата на този месец. Желаещите могат да получат повече информация на място в Тролейбусно депо, или да отправят запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24