Студенти на Тракийския университет с медали от Национален университетски шампионат по плажен тенис

Студенти на Тракийския университет с медали от Национален университетски шампионат по плажен тенис

Сребърни и бронзови медали в дисциплините двойки – жени и смесени двойки завоюваха студентите на Тракийския университет в шампионата по плажен тенис. При ожесточена конкуренция в срещите, изиграни в групите, дебютантите в турнира заслужено се класираха за полуфиналите и финалите на следващия ден. Студенти от три университета успяха да достигнат до заключителната и най-интересна част в турнира, който се проведе в София.

Отборът на Тракийския университет в Стара Загора беше един от тях. След дълга битка финалистите ни в лицето на двойката С. Кирилова – К. Маринкова загубиха битката с 2:6 гейма от двойката на Техническия университет в София. В полуфиналната среща за бронзовите медали смесената двойка К. Маринкова – С. Кабаков отстъпиха с 4:6 гейма в полза на домакините от Техническия университет. Мъжката двойка К. Димитров – С. Кабаков пострадаха от лошия жребий в груповата фаза и останаха на крачка от класиране в полуфиналната част на шампионата.

На плажните кортове на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ – София се състоя ежегодният турнир по плажен тенис – есен 2021 г. В него взеха участие студенти от Тракийски университет, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Технически университет – София, Национална спортна академия „Васил Левски“ и Аграрен университет – Пловдив.

Треньорът старши преподавател Любен Лападов благодари на ръководството за предоставената възможност и сподели, че е доволен от достойното представяне на дебютантите: „Пожелаваме успех на отбора и в предстоящия пролетен турнир по плажен тенис, организиран от Асоциацията за университетски спорт „Академик“.

pt 03

pt 02

pt 05

www.infoz.bg  www.infoz.bg