Студенти на Тракийския университет с медали от Национален университетски шампионат по плажен тенис

Студенти на Тракийския университет с медали от Национален университетски шампионат по плажен тенис

Сребърни и бронзови медали в дисциплините двойки – жени и смесени двойки завоюваха студентите на Тракийския университет в шампионата по плажен тенис. При ожесточена конкуренция в срещите, изиграни в групите, дебютантите в турнира заслужено се класираха за полуфиналите и финалите на следващия ден. Студенти от три университета успяха да достигнат до заключителната и най-интересна част в турнира, който се проведе в София.

Отборът на Тракийския университет в Стара Загора беше един от тях. След дълга битка финалистите ни в лицето на двойката С. Кирилова – К. Маринкова загубиха битката с 2:6 гейма от двойката на Техническия университет в София. В полуфиналната среща за бронзовите медали смесената двойка К. Маринкова – С. Кабаков отстъпиха с 4:6 гейма в полза на домакините от Техническия университет. Мъжката двойка К. Димитров – С. Кабаков пострадаха от лошия жребий в груповата фаза и останаха на крачка от класиране в полуфиналната част на шампионата.

На плажните кортове на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ – София се състоя ежегодният турнир по плажен тенис – есен 2021 г. В него взеха участие студенти от Тракийски университет, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Технически университет – София, Национална спортна академия „Васил Левски“ и Аграрен университет – Пловдив.

Треньорът старши преподавател Любен Лападов благодари на ръководството за предоставената възможност и сподели, че е доволен от достойното представяне на дебютантите: „Пожелаваме успех на отбора и в предстоящия пролетен турнир по плажен тенис, организиран от Асоциацията за университетски спорт „Академик“.

pt 03

pt 02

pt 05

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х (Twitter)

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber