Плащането на данъци и осигурителни вноски чрез интернет – все по-предпочитан начин

Онлайн плащането на данъци и осигурителни вноски е все по-предпочитано. От началото на година до сега през т.нар. виртуален ПОС (е-услугата на Националната агенция за приходите за плащане с карти) без такси са платени близо 310 млн. лева, а от създаването на услугата през 2019 г. до сега са извършени повече от 1,7 милиона трансакции за над 710 милиона лева.

nap logo

Електронната услуга „Справка за задълженията с възможност за извършване на плащане“ е достъпна с персонален идентификационен код или квалифициран електронен подпис в портала за електронни услуги на Националната агенция за приходите. От приходната агенция уточняват, че за плащането чрез виртуалния ПОС терминал (от английския израз point of sale – точка на покупко-продажба) на Националната агенция за приходите не се дължат такси и то се отразява в данъчно-осигурителната сметка на клиента веднага, без обичайното забавяне при банков превод.

„В условията на извънредна епидемична обстановка, все повече потребители предпочитат да платят онлайн. Плащанията през електронната услуга на НАП са без такса и освен пари, се спестява и време. Препоръчваме използването на Портала за електронни услуги както за деклариране и плащане на задълженията, така и за заявяване и получаване на документи, за да се избягва струпването на хора в офисите на приходната агенция“, каза Боряна Георгиева, директор на дирекция „Обслужване“ в Националната агенция за приходите.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х (Twitter)

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber