ЦИЕС е включен в листата на одобрените лаборатории от Обединените арабски емирства

ЦИЕС е сред одобрените лаборатории от Обединените арабски емирства

След дълъг процес на проучване и доказване на компетентност, на 25 януари 2022 г. „Център за изпитване и европейска сертификация“ (ЦИЕС) ЕООД беше признат от Главна дирекция „Гражданска защита“ към Министерство на вътрешните работи на Обединени арабски емирства (ОАЕ) като лаборатория за изпитване по редица показатели.

При строителните дейности в Обединени арабски емирства се използват продукти, които са минали през одобрението на Главна дирекция „Гражданска защита“. Поради тази причина, европейски и други органи по сертификация и лаборатории за изпитване кандидатстват, за да получат одобрение услугите им да бъдат признати в арабската държава. Това означава, че производителите в строителния сектор, чиито продукти са предоставени на пазара на ОАЕ трябва да се обръщат единствено към одобрени от местните институции лаборатории и сертифициращи органи. Днес вече една от одобрените организации, единствена от България, е и ЦИЕС.

Продуктите, които са включени в листата на ОАЕ и за които ЦИЕС може да предоставя изпитване в качеството на акредитирана Лаборатория за изпитване на машини, съоръжения и устройства, са битови детектори за газ и осветители за аварийно осветление. „Като Лаборатория за изпитване на строителни продукти сме одобрени да предоставяме изпитване за реакция на огън на вътрешни и външни облицовки на стени и тавани, експандирани винилови стенни покрития, вътрешни подове и подови настилки, горими декоративни материали и др.“ – уточниха от ръководството на Центъра за изпитване и европейска сертификация.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема