Тракийски университет – Стара Загора може да обучава здравни специалисти в Ямбол

Тракийски университет – Стара Загора може да обучава здравни специалисти в Ямбол

Възможността за обучение на медицински сестри в Тракийски университет – Стара Загора, като едновременно с това те да провеждат своето практическо обучение в Многопрофилна болница за активно лечение „Свети Пантелеймон“ – Ямбол, беше обсъдена на работна среща в Ямбол. В разговорите участваха ректорът на Тракийски университет – Стара Загора доц. д-р Добри Ярков и доц. д-р Ваня Стойкова – декан на Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол.

Те се срещнаха с кмета на община Ямбол Валентин Ревански и с областния управител на област Ямбол Васил Александров.

Доц. Ярков разясни, че този метод на обучение вече е приложен успешно в Смолян и Кюстендил, където имат остра нужда от медицински персонал и на практика здравните заведения ще бъдат обезпечени от собствени кадри съвсем скоро.

Идеята е бъдещите студенти да започнат обучението си в Медицинския факултет на Тракийския университет през настоящата 2022/2023 академична година, която започва през септември. Те ще използват базата на Факултет „Техника и технологии“ в града, съобщиха от пресцентъра на Тракийски университет – Стара Загора.

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански сподели, че подкрепя идеята и инициативата ще бъде приета положително сред обществеността.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема