ТЕЦ AES Гълъбово спечели златно отличие от Кралското дружество за предотвратяване на злополуки

Най-модерната въглищна топлоелектрическа централа в България получи признание за отличните си системи и мерки за безопасност. ТЕЦ AES Гълъбово беше отличена със златна награда от Кралското дружество за предотвратяване на злополуки за своите високи резултати по отношение на безопасността и здравето на работното място в периода от 1 януари до 31 декември 2021 г.

Безопасността е сред основните ценности на AES като компания и винаги е поставяна на първо място.

Кралското дружество за предотвратяване на злополуки е британска организация, която работи за превенцията на животозастрашаващи наранявания в резултат на инциденти. Наградите, които дружеството връчва, са сред най-престижните в света. Всяка година за отличията се борят почти 2000 кандидати от 50 държави.

Weve won a RoSPA Award

Златното отличие, присъдено на ТЕЦ AES Гълъбово, е още едно признание за отлично функциониращите системи и култура за здраве и безопасност на работното място, високият контрол на риска и изключително ниските нива на  несъответствия и наранявания.

Ние в AES винаги поставяме безопасността на първо място и тя е сред нашите основни ценности. Във всичко, което правим, безопасността и здравето на нашите служители, са наш приоритет“, коментира Мариана Геренова, изпълнителен директор Експлоатация на AES България.

Това е второто значимо признание за AES България, свързано с безопасността, само в рамките на месец. Неотдавна ТЕЦ AES Гълъбово и най-големият вятърен парк в страната „Свети Никола“ бяха отличени с Международните награди за безопасност 2022, връчвани от авторитетния Британски съвет за безопасност.

aes galabovo


За AES България

AES е най-големият инвеститор в енергийния сектор в България. Компанията е собственик и оператор на най-новата и модерна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – ТЕЦ AES Гълъбово и е мажоритарен собственик и оператор на най-големия в страната ветроенергиен парк – „Свети Никола”, край Каварна.

За да научите повече, посетете www.aesbulgaria.com. Последвайте AES България във Facebook: @AESBG и Youtube: AES Bulgaria.

За AES

Корпорацията AES (NYSE:AES) е световна енергийна компания, която ускорява бъдещето на енергията и е включена в списъка Fortune 500. Заедно с многото наши заинтересовани страни ние подобряваме живота като доставяме по-зелени, по-интелигенти енергийни решения, от които светът се нуждае. Нашият разнообразен глобален екип е отдаден на постоянното новаторство и на високите оперативни резултати, докато си сътрудничи с нашите клиенти за техния стратегически енергиен преход и докато продължава да отговаря на техните енергийни нужди днес.

За повече информация, посетете www.aes.com.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х (Twitter)

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber

 

На подобна тема