Двойна премиера на „Място, наречено Другаде“ – нова пиеса от Яна Борисова

С двойна премиера на 25 и 29 май в Младежки театър „Николай Бинев“ дебютира „Място, наречено Другаде“ – последният текст на един от най-нашумелите съвременни български драматурзи Яна Борисова. Текстът следва реална история от живота на своите герои, в чиито роли влизат актьорите Боряна Братоева и Петър Антонов. Това е една изключително смешна и покъртително откровена история, разкриваща мъжката и женската гледна точка, когато любовта е наоколо.

Режисьорът Димитър Коцев – Шошо и великолепните актьори Боряна Братоева и Петър Антонов ни въвличат в една изключително смешна и покъртително откровена история, разкриваща мъжката и женската гледна точка, когато любовта е някъде наоколо.

Действието ни отвежда в сградата, където живее Денис – бивш известен телевизионен водещ с бляскаво минало и тъжно настояще. След драматична любовна раздяла с жената, която той нарича „любовта на живота ми“, Денис се оттегля от телевизията и светлините на прожекторите, и се отдава на пиене и самосъжаление.

По стечение на обстоятелствата, в апартамента до него, се нанася младата актриса Мия, която без да се съобразява с нищо друго освен със собствената си потребност да контактува, да споделя и да живее активно, нахълтва в живота на Денис и всичко се променя и за двамата.

„Винаги ползвам актьорите като лично вдъхновение. Някой трябва да ми е достатъчно интересен, за да започна да мисля сюжет около него. Така се случи и с „Място, наречено Другаде“ – последният ми текст, който се появи много спонтанно от разказ на Петър Антонов, великолепен актьор и мой близък приятел. Той ми разказа история, която включва и Боряна. Двамата са съседи, които не са се познавали. Запознават се много по-късно, разбират, че живеят в един и същи блок, тогава идва пандемията, те я прекарват заедно и стават най-добри приятели. Абсолютно всичко се преживява заедно – от готвене до реване. Всичко е общо и те са толкова близки, че на мен ми се щеше да използвам тази история като основа на драматургия.“ – споделя Яна Борисова в телевизионно интервю, разкривайки своето вдъхновение да създаде „Място, наречено Другаде“.

Пиесата ще видим за първи път в сряда, 25 май, както и на 29 май (неделя) в Младежки театър „Николай Бинев“, София. Музиката е дело на изключително талантливия композитор Милен Кукошаров, а костюмите са на Елис Вели, определяна като „най-младият награждаван костюмограф у нас“.

Билети за спектакъла могат да бъдат намерени в мрежите на Ивентим и Тикетпортал, както и на касите в театъра.

myasto narecheno drugade 02

myasto narecheno drugade 01

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg