Кметът на Стара Загора Живко Тодоров участва в Национална конференция „Борба с уязвимостите към корупция на общинско ниво“

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров взе участие в Национална конференция „Борба с уязвимостите към корупция на общинско ниво“, която бе организирана от Международния републикански институт (IRI). Пред експерти от България и чужбина, както и представители на местната власт и в присъствието на посланика на САЩ Н. Пр. Херо Мустафа, беше представен доклад с проучване на IRI, касаещо 10 български общини – Стара Загора, София, Перник, Благоевград, Кърджали, Велико Търново, Разград, Русе, Враца и Бургас.

В него са измервани възприятията на гражданите за администрацията и прозрачността на процеса на местно самоуправление. Стара Загора е с най-добри показатели в частта за борба с корупцията, показва анализът на данните на Международния републикански институт.

В края на конференцията беше официално подписан Пакт за превенция и противодействие на корупцията на общинско ниво от присъстващите кметове и заместник-кметове по програмата на IRI. На събитието присъстваха още и директорът на Международния институт за Европа Пол Маккарти, президентът на „Америка за България“ Нанси Шилър, общински съветници, експерти от различни институции.

 

panel na kmetovete

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg