Карта на епидемичната обстановка по области

От 26 юли на сайта на Единния информационен портал вече е достъпна, освен познатата досега карта на епидемичната обстановка в страната по региони, такава по области. Промяната съответства на актуализирания Национален оперативен план за справяне с пандемията от ковид, който определя пет етапа на въвеждане на противоепидемични мерки, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Под картата на епидемичната обстановка по области и по региони в текстови формата е достъпна информация за етапите и съответстващите им противоепидемични мерки, съгласно Националния оперативен план за справяне с пандемията от ковид, приет от Министерския съвет на 14 юли т.г.

От Министерството на здравеопазването припомнят, че противоепидемични мерки могат да бъдат въвеждани както на областно ниво (след предложение на директора на съответното РЗИ до Главния държавен здравен инспектор), така и на национално ниво (след предложение на Главния държавен здравен инспектор до министъра на здравеопазването).

Картата можете да видите тук.

covid karta

 


Живко Тодоров: „Ще бъдем безкомпромисни с качеството на възстановяване на инфраструктурата след ремонта на „Водоснабдяване и канализация“. Имаме много забележки по изпълнението на дейности от ВиК проекта, който се изпълнява в Стара Загора. В непрекъснат диалог сме с дружеството, за да коригираме проблеми при възстановяването на улиците. Тази наша борба ще продължи, докато не видим добър краен резултат.“


Koledna elha

новини в сайта RSS емисия facebook twitter youtube subscribe ilko gruev Четете в Telegram Viber infoz.bg в Гугъл новини

Можете да следите съдържанието на сайта чрез:

emailКанала ни в Telegram

emailЕмисията в Twitter

emailСтраницата ни във Facebook

emailКанала ни във Viber