Карта на епидемичната обстановка по области

От 26 юли на сайта на Единния информационен портал вече е достъпна, освен познатата досега карта на епидемичната обстановка в страната по региони, такава по области. Промяната съответства на актуализирания Национален оперативен план за справяне с пандемията от ковид, който определя пет етапа на въвеждане на противоепидемични мерки, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Под картата на епидемичната обстановка по области и по региони в текстови формата е достъпна информация за етапите и съответстващите им противоепидемични мерки, съгласно Националния оперативен план за справяне с пандемията от ковид, приет от Министерския съвет на 14 юли т.г.

От Министерството на здравеопазването припомнят, че противоепидемични мерки могат да бъдат въвеждани както на областно ниво (след предложение на директора на съответното РЗИ до Главния държавен здравен инспектор), така и на национално ниво (след предложение на Главния държавен здравен инспектор до министъра на здравеопазването).

Картата можете да видите тук.

covid karta