Хилда Казасян ще гостува в амфитеатър „Дамасцена“ с вълнуващ спектакъл

Хилда Казасян ще гостува в амфитеатър „Дамасцена“ с вълнуващ спектакъл

На 9 септември 2022 г. Хилда Казасян, придружена от Теодосий Спасов и Васил Петров отново ще излязат на сцената на амфитеатър „Дамасцена“, но този път с новият си проект „Световното кино в музиката“. Този концерт спектакъл пренася с музика към очаровали ни и вълнували през годините любими кино ленти. Публиката ще чуе теми от знакови продукции, като „Имало едно време в Америка“, „Кръстникът“, „Убий Бил“, „Кабаре“, „Флашданс“, „Хубава жена“, филмите на Чарли Чаплин и много други.

Всички те са с изцяло нов аранжимент, сътворен от Христо Йоцов.

При предишно свое посещение на тази сцена Хилда Казасян плени публиката с прекрасната, леко носталгична и вълшебна програма с българската филмова музика.

На сцената, освен Плевенска филхармония под диригентството на Борислав Йоцов и солистите Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров, ще бъдат и едни от най-добрите джазови музиканти в България: Христо Йоцов, Живко Петров, Михаил Йосифов, Димитър Карамфилов. Мултимедията, която допълва атмосферата на всяко представление е специално дело на Васил Каркеланов.

А домакините от Етнографски комплекс „Дамасцена“ ще изненадат посетителите и зрителите на концерта с допълнително включени в цената: вход към Етнографски комплекс „Дамасцена“ след 17:00 часа, където гостите могат да разгледате безплатно етнографската сбирка и старинна инсталация за производство на розово масло; съвременната дестилерия с уникална архитектура и ръчно изрисувани стенописи; единствения по рода си Тракийски културен център и др. Програмата предвижда разходка сред прохладните градини на „Дамасцена“ с над 150 вида рози, сред които са експонирани бронзови статуи. Гостите могат да посетят също и единствения в региона на Павел баня биопарк за диви животни.

Запазете си датата – 9 септември, петък, призовават организаторите. Концертът започва от 20:00 часа.

damascena 09.09

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема