Няма големи щети след силната буря в Стара Загора

Паднали клони и дървета, както и наноси пясък и чакъл от улици и тротоари продължават да разчистват служители на Община Стара Загора след мощната буря ударила региона снощи. Няма сигнали за пострадали хора, става ясно от справката на Горещия телефон на администрацията. Получени са над 70 сигнала през изминалата нощ във връзка със затруднено преминаване през улици, счупени клони на дървета, както и наводнени мазета, търговски обекти, гаражи и липса на ток. Днес предстои да се направи оценка на щетите.

svetkavitsa

„Община Стара Загора има готовност да покрие щетите, нанесени от стихията на автомобил, над който падна клон на дърво в централната част на града“, уточни зам.-кметът Йордан Николов. Той подчерта, че основно проблем е създал изпълняваният в момента мащабен ремонт в града, извършван от ВиК. Изкопите за подмяна на водопровода и канализацията са прелели и земната маса се е свлякла в ниските точки на града, създавайки проблем при дъждоприемните шахти. Има и пропадания, затруднили преминаването на моторни превозни средства, съобщиха от Община Стара Загора.

Над Стара Загора се изляха 41 литра на квадратен метър дъжд за около 2 часа, придружен със силен вятър, множество гръмотевици и светкавици. По-ниските части на града – железопътната гара и бул. „Славянски“ бяха залети с вода.

www.infoz.bg  www.infoz.bg