Започва гласуването за Кмет на годината

Стартира националният конкурс „Кмет на годината“ 2022, организиран от Kmeta.bg. В десетото юбилейно издание всички български граждани могат да оценят работата на градоначалниците с гласуване в платформата Kmetnagodinata.bg. Гласуването ще се проведе от 0:00 часа на 15 септември до 23:59 ч. на 30 септември, само от IP адреси от България. В надпреварата имат право да участват всички 265-има кметове на общини в страната.

kmet

Изключение тази година е направено само за община Вълчидол, област Варна, където в момента управлява изпълняващ длъжността кмет и предстоят частични местни избори през октомври.

Категориите в конкурса „Кмет на годината” 2022 са: Кмет на годината ; Кмет на гражданите; Смарт сити; Зелена община; Градска среда; Туризъм и култура; Развитие на спорта.

Всеки може да гласува за своя фаворит само в една от петте специализирани категории, както и да даде подкрепата си в една от двете основни категории – Кмет на годината или Кмет на гражданите.

Стара Загора и кметът Живко Тодоров са носители на няколко от престижните отличия на конкурса. В предходното издание заслужиха приза в категория „Култура и туризъм“, както и „Kмeт нa гoдинaтa за мандат 2015 - 2019“, през 2018 година – „Смарт сити”, през 2017 година - „Кмет на гражданите“.

www.infoz.bg  www.infoz.bg