Бързи кредити до заплата за спешни нужди

Понякога неприятностите ни сварват неподготвени. Когато заплатата ви е на привършване, а бедите ви сполетят търсите незабавно решение на проблема. Повредена пералня, течащ покрив или здравословен проблем са най-честите ситуации, изискващи незабавно решение. Таксите и комуналните сметки също ни притискат. Разходи и такси за автомобила, битови сметки, данъците и наема също изяждат голяма част от бюджета ни. В случаи на такива внезапни неприятности, ние българите най-често теглим заеми. 

Специално за непредвидени разходи небанковите финансови институции са разработили услугата „бързи кредити до заплата“.

Какво представляват така наречените бързи кредити до заплата?

Този тип заем се характеризира с ниски отпуснати суми, които трябва да бъдат върнати в кратък срок. Фирмите за бързи кредити обикновено предлагат на клиентите си суми от 100 до 1500 лева с този заем. Срока за погасяване на задължението обикновено е 15 – 60 дни. И сумите и сроковете могат да варират спрямо кредитната институция. Кредитът до заплата е финансов продукт, който наподобява банковата услуга „овърдрафт“. Разликата е, че при овърдрафта дължимата сума не се погасява от клиента, а се взема директно от сметката му.

Откъде можете да вземете бърз кредит до заплата?

Не всяка финансова институция предлага този тип заем. Това означава, че е добре първо да разгледате сайтовете на различните кредитни фирми. Проучете дадените компании и техните условия. Важно е да знаете дали начисляват допълнителни такси или имат изисквания за предоставяне на поръчител или лице за контакт например. На пазара има кредитни компании, които предлагат безлихвен първи заем до заплата на новите си клиенти. Ако върнете кредита си в посочения срок, по него няма да се начисли лихва. В случай, че просрочите обаче, по заема започват да текат лихви. Освен това не забравяйте, че по един заем може да няма лихва, но пък може да има такси. Такива могат да бъдат: такса за бързо разглеждане, такса за разглеждане на документи, неустойки ако не доведете поръчител и други. Затова питайте кредитния консултант на фирмата за подробностите по заема.

За кого е подходящ този заем?

Бързите кредити до заплата са подходящи за потребители, които имат спешна нужна от малка сума пари. Също така, ако кандидатствате за този заем трябва да очаквате превод на заплата или друг вид доход в близките дни. Ако не очаквате приходи, по-добре не лъжете финансовата институция и не теглете заем. Просрочията ще доведат до лоша кредитна история, а тя от своя страна ще ви попречи да вземете заем в бъдеще.

Как можете да вземете бързи кредити до заплата?

Можете да се възползвате от този продукт по няколко начина, в зависимост от това какво кредитната компания, която сте избрали предлага. Някои институции позволяват да вземете кредит до заплата изцяло онлайн, други ви дават възможност да кандидатствате в офис, а трети предлагат и двата варианта. Който и начин да изберете, не забравяйте, че най-важното е да сте наясно с условията по заема ви. Четете договора си внимателно и се отнасяйте отговорно към задължението си. Колкото по-добра е кредитната ви история, толкова по-изгодни условия ще ви предлагат кредитните институции.

barzi krediti do zaplata 

www.infoz.bg  www.infoz.bg