Среща на ръководствата на Тракийски университет – Стара Загора и Университета „Ямагата“ – Япония

Среща на ръководствата на Тракийски университет – Стара Загора и Университета „Ямагата“ – Япония

В Тракийски университет – Стара Загора се проведе работна среща с представители на Университета „Ямагата“ – Япония. Визитата беше с опознавателна цел, както и с намерение за започване на сътрудничество между двата университета. Гостите: проф. Хидеки Мураяма – декан на Аграрния факултет на Университета „Ямагата“, Акира Кокецу – вицепрезидент на Университета „Ямагата“ – Япония, Акико Игая – президент на японско-българска фондация и два пъти носител на орден „Стара планина“ и Владимир Канев – местен представител на JETRO (Japan External Trade Organization), бяха посрещнати от ректора на Тракийския университет проф. д-р Добри Ярков и главния секретар доц. д-р Ани Златева. Ректорът изрази готовност за подкрепа за сключване на договори на университетско ниво.

Срещата продължи в заседателната зала на Тракийския университет, където се присъединиха представители на ректорското ръководство и на Аграрния факултет:

деканът проф. д-р Димитър Панайотов и преподавателите проф. д-р Евгений Райчев и проф. д-р Стефка Атанасова, които имат установени дългогодишни контакти с университети в Япония.

Университетът „Ямагата“ се намира в североизточната част на Япония, в район с живописна природа, където студентите могат да водят здравословен начин на живот с по-ниски разходи отколкото в големите градове като столицата Токио. Обучението се извършва в 6 факултета, разположени на 4 кампуса. Към април 2022 г. в университета се обучават над 250 чуждестранни студенти.

yamagata 02

yamagata 01 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема