залесяване Аязмото Стара Загора - Живко Тодоров

Подготвя се проект за обновяване на парк "Митрополит Методий Кусев"

Ще бъде изготвен проект за цялостното обновяване на парк "Митрополит Методий Кусев", съобщи кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който за пореден път се включи в акция по залесяване на най-големия парк в града, разположен на площ от 32 000 дка. В акцията участваха още заместник-кметовете, военнослужещи, членове на туристическо дружество "Сърнена гора" и доброволци.

Те посадиха общо 120 иглолистни фиданки, от които 60 обикновени кипариса, 10 дървовидна смрика, 30 аризонски кипариса и 20 дръвчета от вида купресокипарис лейланди. Последните са бързорастящи, достигат височина 20 м и се интродуцират за първи път в ареала на парка, обясниха специалистите. Очаква се, че ще виреят добре на терена, защото са сухоустойчиви.

По повод залесяването кметът съобщи, че след като бъде приет подробен план за парка, ще бъде подготвен проект за цялостното му обновяване, с който да се кандидатства за финансиране през новия програмен период. Той ще включва зони за отдих и спорт, детски площадки, зоопарка и т.н.,информираха от пресцентъра на Общината.

За пореден път дръвчетата за акцията бяха дарени от частен разсадник в с. Арнаутито. Залесяването е включено в програмата на общината за отбелязване на 120-та годишнина от началото на създаването на парк "Митрополит Методий Кусев".Денят

* * *
Индия забрани износа на златни продукти - бижута, монети и други - с чистота на метала над 22 карата. Това е мярка за намаляване на некоректни търговски практики, при които се избягва плащане на мито

* * *
Русия съкращава военните си разходи

* * *
Милиардерът Бил Гейтс е дарил акции на Microsoft, които се оценяват на 4,6 милиарда долара

* * *
Втората по големина германска авиокомпания Air Berlin обяви фалит и подаде документи по процедура за обявяване на неплатежоспособност. "Луфтханза" обави, че иска да придобие дейностите на "Еър Берлин"

* * *
През първата половина на 2017 г. в Русия е отчетен съществен спад в продажбите на алкохол в сравнение със същия период на миналата година. Продажбите на водка са намалели с 20% до 318 млн. литра, а на вино с 15% до 223 млн. литра

* * *
През второто тримесечие на 2017 г. доходът на човек в България се е увеличил средно с 9,4% на годишна база, а разходите му - с 11,1%. От дохода на домакинствата общият разход с най-голям относителен дял е за храна (33%), следва разходът за жилище (16%), данъци и социални осигуровки (13.6%) и разходите за транспорт и съобщения (11%)

* * *
Иран заплаши да се оттегли от ядреното споразумение, ако на страната бъдат наложени нови санкции от САЩ

barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

stara zagora eu grad sport

времето Стара Загора

Мини Марица-изток ЕАД

новини в сайта RSS емисияПолучаване на новините от сайта по имейл

facebookgoogle plustwitteryoutube

 

 

youtube subscribe ilko gruev