Previous Next

Стартира новата кампания за директни плащания на земеделските производители

От 4 март земеделските производители могат да кандидатстват за подпомагане по директни плащания, като бюджетът за тази година е 1,5 млрд. лева. Схемите са 35. 17 от тях са по директни плащания Национална преходна помощ, а останалите 18 - по компенсаторните мерки на новата Програма за развитие на селските райони.

Това съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танева, която откри в Стара Загора пролетното издание на изложението за селскостопанска техника БАТА Агро.

Сред официалните гости бяха кметът Живко Тодоров, заместникът му Йордан Николов, областният управител Георги Ранов и в.н.д. ректор на Тракийския университет проф. Иван Въшин.
Десислава Танева подчерта, че са въведени национални критерии, които гарантират, че средства ще получават имащите право на тях.

Това са земеделски стопани, които плащат ренти за съответните земи, които не са тяхна собственост, и да са регистрирани земеделски производители, което означава, че имат приходи от земеделска дейност и плащат съответните осигуровки, обясни министърът на земеделието и храните.

Десислава Танева е категорична, че новата кампания за директни плащания ще се проведе по нови правила, които ще бъдат по-добри и по-справедливи за сектор Земеделие.

Автори: Венета Асенова и Илко ГруевДенят

* * *
Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че предпочита нови избори вместо да оглави правителство на малцинството. След дълги преговори за съставяне на коалиция партията на Меркел не постигна съгласие с Германската социалдемократическа партия на Мартин Шулц и със Зелените. Предстои среща между Меркел и президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер

* * *
Биткойнът премина границата от 8000 долара и един биткойн се търгува над 8200 долара

* * *
Григор Димитров спечели най-важния мач в кариерата си досега и вдигна купата на турнира на шампионите в Лондон. Българският тенисист победи на финала белгиеца Давид Гофен с 7-5, 4-6, 6-3

grigor dimitrov

* * *
Министърът на външните работи на Северна Корея е на посещение в Куба в търсене на подкрепа за страната си, която е подложена на натиск от международната общност заради своята ракетна и ядрена програма

* * *
Обединените арабски емирства ще построят уникален пълноразмерен макет на град на Марс. Проектът носи името Mars Scientific City (Марсиански научен град) и се очаква да бъде напълно готов след 2,5 години. Градът ще бъде разположен на площ от над 170 хил. кв. метра на територията на емирство Дубай и изграждането му ще струва около 136 млн. долара. Mars Scientific City е първата стъпка от програма на Обединените арабски емирства, която предвижда заселване на Марс до 2117 г.

stara zagora eu grad sport

времето Стара Загора

Мини Марица-изток ЕАД

новини в сайта RSS емисияПолучаване на новините от сайта по имейл

facebookgoogle plustwitteryoutube

 

 

youtube subscribe ilko gruev