Previous Next

Майстор готвач от Стара Загора получи бронзов медал на престижно състезание в Солун

Иван Стойчев - член на Шефс клуб Стара Загора получи бронзов медал в категория "Ястия от телешко месо" на престижното 9-о Международно кулинарно състезание в Солун, Гърция. Златен медал в категорията не беше присъден, защото никой от претендентите не събра необходимия брой точки. В него взеха участие над 150 майстори готвачи от близо 20 държави.

Те демонстрираха своите умения в 37 категории, съобщи председателят на старозагорския клуб Тони Иванов. Ястията са оценени от 30-членно жури от най-високия клас А.

Младият готвач от Шефс клуб Стара Загора Иван Стойчев впечатли журито с телешки стек със сотирани моркови, репички и пюре от карфиол, бисквита от пармезан и дюксел от манатарки.

Участието в подобен тип кулинарни състезания е престижно, но е свързано със средства. Благодаря на всички, които ни подкрепиха. Специални благодарности на Спиридон Спиров - собственик на SWE-FLEX Foodservice, който редовно ни оказва помощ, каза още Тони Иванов.

На състезанието в Солун присъстваха 10 представители на Шефс клуб Стара Загора, от които четирима взеха участие в кулинарната надпревара. Амбициите ни са през 2016 или 2017 г. да организираме Международно състезание в Стара Загора и по този начин ще допринесем за популяризиране на регионалния туризъм, сподели Тони Иванов.

Шефс клуб - Стара Загора станаха вицешампион в отборната надпревара за Националната кулинарна купа за 2014 г. Състезанието се организира от Асоциацията на българските професионални готвачи за седма поредна година. Старозагорските майстори в кухнята участват за първи път, но заслужено обраха овациите.

infoz autor Венета Асенова, www.infoz.bgДенят

* * *
Президент на Русия Владимир Путин ще посети в четвъртък столицата на Сърбия Белград и ще се срещне със сръбския президент Александър Вучич. Двамата ще коментират политически и икономически теми

* * *
Европейската комисия ще осигури за хуманитарна помощ 1,6 милиарда евро през 2019 г. Основната част от средствата ще бъдат насочени към Сирия, към съседните страни, приютили бежанци и към Йемен. В Африка ще бъдат подпомогнати Южен Судан, Централноафриканската република, район около езерото Чад и др.

* * *
Британският министър-председател Тереза Мей изгуби вота за сделката, която правителството ѝ иска да сключи с Европейския съюз за излизането на страната от съюза. В Камарата на общините на парламента 432 гласа бяха "срещу" и 202 гласа "за" споразумението, т.е. две трети от депутатите са гласували срещу сделката

* * *
Президентите на Турция Реджеп Тайип Ердоган и на САЩ  Доналд Тръмп обсъдиха по телефона създаването в Северна Сирия на зона за сигурност, която да бъде прочистена от тероризма. Турция е готова да окаже на Съединените щати всякакъв тип подкрепа за изтеглянето на техните военни от Сирия

* * *
Американският производител на автомобили Ford възнамерява да съкрати няколко хиляди работни места в Европа и вероятно да затвори цели заводи. В Европа Ford има около 54 000 служители – преди всичко в Германия, Великобритания и Испания. Европейският бизнес на производителя е дълбоко в зоната на загубите

* * *

времето Стара Загора

mini maritsa iztok

новини в сайта RSS емисияПолучаване на новините от сайта по имейл

facebookgoogle plustwitteryoutube

 

 

youtube subscribe ilko gruev