Национална изложба „Графичен форум“ в Стара Загора

Представителството на Съюза на българските художници в Стара Загора кани на откриването на националната изложба „Графичен форум – 2022“. Конкурсът се организира за шеста поредна година има за цел да популяризира и подпомага графичното и българското съвременно изкуство. Откриването по традиция ще бъде навръх 1 ноември – Ден на народните будители, от 18:00 часа, в изложбена зала „Лубор Байер“.

Към момента, ден преди да изтече срокът за получаване на творбите, са се включили 35 автори от цялата страна.

На 29 октомври 2022 г. произведенията ще бъдат селектирани и журирани, по традиция от победителите в миналогодишното издание – Моника Роменска (Пловдив), Вероника Янкова (Варна) и доц. д.н. Атанас Тотляков, Велико Търново (излъчен от Дарина Пеева, Бургас, която не може да присъства по лични причини).

Журито класира 3 равностойни награди по 600лв., осигурени от Община Стара Загора. По свое усмотрение може да излъчи до 3 номинации и Награда за млад автор, която дава възможност за самостоятелна изложба в изложбена зала „Лубор Байер“. Освен паричната премия, наградените автори имат възможност да наредят свои експозиции през следващата календарна година в Стара Загора. Победителите се ангажират да дарят своя творба, която не е задължително да присъства в експозицията, еквивалентна на паричната премия. Изложбата ще продължи до края на месец ноември, а творбите в нея могат да бъдат закупени без комисионни такси.

Резултатите от журирането и крайните победители ще бъдат обявени на фейсбук страницата на Национална изложба „Графичен форум“ и в медиите. Изложбата се организира с подкрепата на Община Стара Загора и техническата реализация на Представителство на Съюза на българските художници в Стара Загора.

graphic forum stara zagora

www.infoz.bg  www.infoz.bg