Школата за изобразителни изкуства при Народно читалище „Родина – 1860“ празнува 40 години

Школата за изобразителни изкуства при Народно читалище „Родина – 1860“ празнува 40 години

Школата за изобразителни изкуства при Народно читалище „Родина – 1860“ празнува 40 години в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора. С водосвет за здраве откриха експозицията, включваща над 200 платна и рисунки. Жители и гости на града имаха възможност да се насладят на творбите, съчетали почти всички техники на изкуството.

IMG0208

Изложбата представя произведения и на бивши възпитаници на школата, утвърдени вече в своите професии.

„Отбелязването на такава годишнина е знаково събитие и присъствието на толкова много поколения е доказателство за приноса ви през изминалите години. Показателно е за родителите, които докосват децата до красивото и духовното. Именно с тези ранни стъпки, вие успявате да създадете отношение към изкуството. Поздравявам ви за труда и за мястото, което си наложихте в нашия град. Пожелавам ви само здраве и още успехи по пътя ви. Нека красотата ви напътства!“, приветства ръководството на школата и гостите заместник-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова.

Слово отправи и директорът на школата Мариана Алипиева: „Минаха 40 години! Всички, които виждам тук ме карат да вярвам, че всеки от вас е запазил поне един хубав спомен, прекаран при нас. Имали сме много незабравими моменти заедно и успехи, които сме споделяли. Искам да благодаря на учителите, които са били до нас през годините, на тези, които вече не са сред нас, на читалище „Родина – 1860“, без които не можем да съществуваме. Голямо благодаря и към Община Стара Загора, които са били винаги наши помощници“, поздрави тя.

Над 2000 са били възпитаниците, усетили магията на школата, открили изкуството, таланта и красотата през 40-те години дейност, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

www.infoz.bg  www.infoz.bg