„КонтурГлобал Марица Изток 3“ посрещна децата на своите служители в Деня на будителите

Десетки малчугани имаха възможност да се запознаят с работното ежедневие на родителите си в офисите на една от най-големите енергийни компании в България, „КонтурГлобал Марица Изток 3“. В Деня на будителите 1 ноември, компанията продължи традицията да бъде активен участник в проекта „Гордея се с труда на моите родители“ .

Инициативата е на Българската Мрежа на Глобалния Договор на ООН.

Компанията, която управлява втората по-големина топлоелектрическа централа в България - ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“, се включва за пореден път в инициативата. Тази година децата на служителите бяха поканени в офисите на компанията в гр. София, където да се запознаят с професиите, които не са директно свързани с производството на електроенергия, но без които централата не може да работи – счетводство, финансов мениджмънт, IT.

За малчуганите беше организирана забавна програма с много игри, филмчета, срещи и разговори. Те имаха възможност да задават въпроси на мениджърите и доброволци от „КонтурГлобал Марица Изток 3“и да получат ценни насоки и съвети за бъдеща професионална реализация.

“ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3" е един от инициаторите на проекта „Гордея се с труда на моите родители“ и това остава много специална инициатива за нас. Вярваме, че за децата бе полезно да се запознаят с различните професии в нашата компания и да разберат как всяка от тях е необходима и важна, за да можем да реализираме основната си мисия – да осигурим електроенергия за бизнеса, топлина и светлина за домовете на хората,“ каза Ива Дончева - Нойс, мениджър „Комуникации и КСО“ на „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

„Гордея се с труда на моите родители” е дългосрочна национална програма на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, насочена към възраждане на труда като ценност. Тя се реализира за първи път през 2013 г. по инициатива на компаниите-членки „КонтурГлобал Марица Изток 3“, „ТехноЛогика“ и „Овергаз“ и през годините привлече значителен брой компании.

Gordeia se s truda v offisa na CGME3

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ притежава и управлява първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда. Централата произвежда средно 10% от електроенергията в България, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда и безопасността на труда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема