Иван Чолаков награди музикалния педагог Веселин Божков

Иван Чолаков връчи днес Почетния знак на областния управител на музикалния педагог и художествения ръководител на Вокална студия „Розов свят“ към Народно читалище „Св. Климент Охридски – 1858“ Веселин Божков. Ръководителят на емблематичната за Стара Загора група „Розов свят“ е неин създател и вдъхновител. През музикалната му школа от 2006 г. до днес са преминали над 250 деца. Целият професионален живот на Веселин Божков е отдаден на музиката.

ivan cholakov

На събитието присъстваха двамата замeстник-областни управители Стоян Стоянов и Петър Бояджиев, част от екипа на Областна администрация, председателят на Народно читалище „Св. Климент Охридски“ Васил Герлимов, Стоянка Славилова, член на настоятелството на читалището.

Веселин Божков е изградил и възпитал в любов към изкуството поколения талантливи старозагорски деца. За успехите на всеотдайния творец най-добре говорят десетките награди и първи места на „Розов свят“, получени от различни конкурси у нас. Формацията има записи в Радио София и в телевизии, самостоятелни концерти, турнета в България и в чужбина.

Високото отличие беше връчено на Веселин Божков за огромния му и дългогодишен принос за развитието на музикалното изкуство в Стара Загора, за изключителните му творчески заслуги и за вдъхновението, с което ръководи повече от 25 години Вокална студия „Розов свят“.

Иван Чолаков заяви, че успехите, които съпътстват творчески път на Веселин Божков, са гордост за Стара Загора и пожела много награди и занапред.

Новият носител на Почетния знак на областния управител благодари за оказаната чест и каза че отличието е признание за всички, свързали съдбата си с „Розов свят“. Той изрази благодарност и за помощта, която институциите оказват на студията и на талантливите деца. Веселин Божков си пожела творческо дълголетие, за да може неговата група да продължи да радва почитателите на хубавата музика с песните си.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg