"Ес Би ЕС" - Стара Загора разполага с техника и материали за поддържане на пътищата през зимата

Всички машини, с които разполагаме, са в добро техническо състояние, оборудвани са със сигнални лампи, бандажни ленти на греблата, пясъкоразпръсквачите са с монтирани GPS устройства.

"Съобразно метеорологичните условия специализираната техника може да бъде преведена в денонощно дежурство и готовност за работа. За зимна поддръжка сме осигурили необходимите количества пясък, химически вещества и минерални материали” - съобщи изпълнителният директор на „Ес Би Ес” АД инж. Диана Любомирова на среща с областния управител на Стара Загора инж. Георги Ранов.

Георги Ранов и Диана ЛюбомироваДвамата обсъдиха оперативния план на пътно-строителната компания за зимното поддържане на републиканските пътища, които се намират на територията на Районна пътна служба Стара Загора и Районна пътна служба Раднево.

„Ес Би Ес” отговаря за поддръжката на близо 345 км пътна мрежа в Старозагорска област. Създадени са и екипи за отстраняване на внезапни аварии на техниката и за действия при възникнали пътно произшествия и извънредни кризисни ситуации на пътя.

В края на срещата инж. Ранов и инж. Любомирова призоваха за повече внимание от страна на шофьорите през есенно-зимния период, когато пътищата са мокри и хлъзгави и създават повече предпоставки за катастрофи, съобщиха от пресцентъра на Областна управа Стара Загора.

infoz autor www.infoz.bg