Образователен проект „Уча, играя, творя в Старозагорския музей“

Образователен проект „Уча, играя, творя в Старозагорския музей“

Проектът „Уча, играя, творя в Старозагорския музей“, финансиран от Министерство на културата, беше представен в Регионален исторически музей – Стара Загора. Целта му е популяризирането на богатото културно-историческо наследство на региона сред учениците. Представени бяха занимателни листи и илюстрации за оцветяване, посветени на различни исторически периоди от развитието на Стара Загора.

Те ще бъдат основна част от нова образователна програма, която се разработва от Регионален исторически музей – Стара Загора и ще бъде предложена на старозагорските училища в началото на следващата учебна година. Мебелното оборудване за работа с деца също е обновено с финансиране от проекта. Демонстрация на четирите игрови модули беше направена от ученици от Второ основно училище „Петко Славейков“ и Основно училище „Кирил Христов“.

Подробности за организацията и реализацията даде Ирина Атанасова, завеждащ отдел „Работа с публики“. „Проектът е с името “Уча, играя, творя в Старозагорския музей„, именно защото нашият екип смята, че това е най-важно в работата с деца, за да бъдат приобщени по-лесно към изучаването на историята ни. Чрез метода на играта, те ще бъдат насърчени в развиването на творческия си потенциал“, поясни още Ирина Атанасова.

„От името на кмета на Община Стара Загора искам да ви поздравя за реализирането на тази интересна и в същото време образователна инициатива. Смятам,че това е начина да подтикнем учениците – чрез игра да изучават исторически факти за града и страната. На добър час!“, каза в поздрава си към децата заместник-кметът Надежда Чакърова.

„Благодаря на всички, участващи в изработката и подготовката на този прекрасен проект. Надявам се с него работата ни с младите хора да стане още по-ползотворна“, приветства Петър Калчев, директор на Регионален исторически музей – Стара Загора.

IMG 7447

IMG7438

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg