Творби на Моника Роменска и Дарина Пеева в изложба в Стара Загора

На 4 април 2023 г. (вторник), от 18 часа, своя изложба представят Моника Роменска и Дарина Пеева, лауреати на Национална изложба „Графичен форум“ през 2021 г. Експозицията ще бъде показана в изложбена зала „Лубор Байер“ в Стара Загора и се осъществява по покана на представителството на Съюза на българските художници в Стара Загора.

Дарина Пеева показва графични серии, в които човешкото присъствие е по-скоро отсъствие и дистанция. Деконструкцията на фигурите и включване на машинни елементи подчертават преходността на материята и усилията за приспособяване в средата. Творчеството ѝ обединява печатната графика, колажа, обекта и видеото. От 2007 г. е член на Дружеството на виенските художници Künstlerhaus.

Моника Роменска ръководи галерията „Работа с хартия“ в град Пловдив и е един от инициаторите за създаването на Център за съвременно изкуство „Баня Старинна“. Работи в областта на графиката, живописта, артистичната книга и инсталацията.

izlozhba stara zagora baier

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема