Изборният ден в област Стара Загора започна спокойно

Изборният ден в областта започна в спокойна обстановка в област Стара Загора. Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойното протичане на изборния ден. Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия 02 9011298 и имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Създадена е организация и звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ ще работят в днешния ден от 08:30 до 19:00 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи.

В изборното помещение не се допускат въоръжени хора и такива, носещи предмети, които са опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.


Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ към Министерство на регионалното развитие и благоустройството осигурява справка за номера на избирателната секция и мястото на гласуване за изборите за народни представители на 2 април 2023 г. за всички български граждани.

Всички избиратели могат да проверят адреса на избирателната си секция по следните начини:

Изпраща се есемес на единен номер 18429 и за трите мобилни оператора (А1, Йетел и Виваком). Цената на SMS е 25 стотинки без ДДС. В текста на есемеса се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща съобщение (SMS) с номера и адреса на избирателната секция за въведения единен граждански номер.

  • Чрез стационарен телефон

Избира се 0800 1 4726 (по-лесно се запомня като 0800 1 GRAO). Тел. 0800 1 4726 е безплатен за цялата страна.

 

  www.infoz.bg

На подобна тема