Кметът на Стара Загора Живко Тодоров посети Тракийския университет

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров поздрави ректора на Тракийския университет проф. Добри Ярков

Живко Тодоров, кмет на община Стара Загора, гостува днес в Тракийския университет. Поводът за визитата е началото на втория мандат на проф. Добри Ярков като ректор на старозагорската алма-матер. Живко Тодоров поднесе своите поздравления за новото начало и изрази своето задоволство, че проф. Ярков отново ще бъде начело на Тракийски университет.

DSC 5063

Според кмета на старозагорската община именно благодарение на лидерските качества на настоящия ректор и усилената работа на неговия екип, в момента Тракийският университет е едно от най-авторитетните български висши учебни заведения и представя достойно Стара Загора не само в страната, но и по-света.

„Тракийски университет има невероятен шанс да се намира на територията на Община Стара Загора! Нашите две институции работят много добре, в синхрон и колаборация и вървим заедно напред – заяви проф. Ярков по време на срещата и допълни: Това, към което заедно се стремим, е да задържим младите хора в града и региона, тук да останат да живеят, да учат, да създадат семейства, да се реализират професионално и да работят за благото на България. Защото те са хората, които ще изграждат бъдещето и ще пишат историята нашата страна в следващите десетилетия. Нещо повече – с Община Стара Загора работим в пълен синхрон и сме готови заедно да подпомогнем икономическата трансформация на региона и преминаването му към нисковъглеродна икономика.“

В рамките на визитата Живко Тодоров имаше възможност да разгледа и новоизградения Академичен информационен център, в който се помещава централната университетска библиотека. Г-н Тодоров беше впечатлен от просторните и модерно оборудвани читални, пространствата за срещи и конференции. В края на срещата проф. Ярков подари на госта за спомен книгата „Началото“ с автор проф. Димитър Динев, която разказва за историята на висшето образование в Стара Загора и построяването на корпусите на Тракийския университет. Оформлението и предпечатната дейност при изработката на книгата са на Илко Груев, собственик на „Инфоз“ ЕООД и на Информационен сайт www.infoz.bg.

DSC 5094 

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема