„Стандард Профил България“ стимулира лоялните си работници с увеличени заплати и допълнителни дни отпуск

„Стандард Профил България“ стимулира лоялните си работници с увеличени заплати и допълнителни дни отпуск

Едно от най-големите и модерни предприятия в автомобилната индустрия в България „Стандард Профил България“ ЕАД, намиращо се в Стара Загора, отвори вратите си и посрещна семействата на свои работници и служители. На 24 юни 2023 г. те имаха възможност да разгледат производствените цехове и се запознаха с иновативни технологии, които използват на работното си място членове на техните семейства.

Посещенията на цеховете се осъществиха чрез малки групи от хора, водени от представители на предприятието, които разказаха за спецификата на дейностите и на конкретните изделия - каучукови уплътнения за автомобили. Гостите имаха възможност да се уверят на място в цеховете, че работният процес протича в чиста, модерна среда, при това с автоматизирано производство. Цялата обстановка и машините предизвикаха живо любопитство и у десетки малки посетители – децата на работници и служители. Много от тях с интерес и респект разгледаха производствените зони, а най-малките се забавляваха с рисуване, песни и игри в специално подготвен за целта кът.

През 2023 г. „Стандард Профил България“ получи награда за награда за най-успешно стартиране на нов проект. Това беше и един от поводите за празника, който беше споделен с работниците и техните близки. „Хората, които стоят зад този успех знаят колко труд и усилия са нужни за него, постигнали са го с много безсънни нощи и напрежение. Аз им благодаря за отдадеността и за успеха, той е резултат от екипна и прецизна работа“ – каза през работници и гости на предприятието каза изпълнителният директор Петър Ангелов. Той изрази удовлетворение от постигнатото през последните години. Днес „Стандард Профил България“ работи с екип от над 800 души и през 2022 г. има оборот от 81 млн. лева.

Ръководството на предприятието знае, че успехите се дължат на неговия екип – на всеки един работник и на всеки служител. Цени високо и компетентността, уменията и знанията на своите колеги, работещи на различни позиции, чиито предложения са допринесли подобряване на производствения процес и за отличните резултати. Това беше повод по време на празника около 20 души да получат и благодарствени грамоти.

Освен благодарностите, бяха обявени и нови стимули за хората от колектива. Всеки един, който има стаж от 5 до 10 години получава по един допълнителен ден към платения си годишен отпуск. Колегите им, които са работили между 10 и 15 години получават два допълнителни дена отпуск, а тези с повече от 15 години стаж – 3 дена. Всеки работещ в предприятието със стаж над 5 години получава и увеличение на заплатата си, като оценка за лоялността към дружеството. Добрите новини съобщи пред всички работници и техните близки Ваня Тутова – мениджър, отговарящ за човешките ресурси в предприятието.

Награди получиха и присъстващите на Деня на отворените врати, които отговориха на въпроси по време на викторина, която допълнително провокира интерес към детайли от производството.

Предприятието на „Стандард Профил“ в Стара Загора е най-иновативното в групата, в която влизат общо 11 предприятия, намиращи се 7 държави – Турция, Испания, Мароко, Мексико, Китай, Южна Африка и България.

„Желанието ни е чрез този ден на отворени врати да покажем възможностите на нашия завод, както и факта, че производството при нас става в чиста, модерна, безопасна и здравословна среда“, каза изпълнителният директор на „Стандард Профил България“ Петър Ангелов.

Инвестициите в роботи в „Стандард Профил България“ е около 3 млн. лева. Предприятието в Стара Загора вече разполага с 20 робота, което дава възможност за съвременно, модерно, прецизно производство на каучукови уплътнения за автомобили. Робот, който носи предмети и изпълнява команди е само една от многобройните изненади за гостите в съботния ден.

Предприятието в Стара Загора произвежда каучукови уплътнения за групата на „Стелантис“, в която влизат марките „Пежо“, „Фиат“, „Ситроен“ и „Опел“. Друг основен клиент е „Фолксваген груп“, част от него е „Шкода“. „Стандард Профил България“ изработва части също и за „Тесла“, „Форд“ и „Дачия“, както и за електрическите автомобилите на „Фиат“ и „Тесла“. От тази година предприятието в Стара Загора работи по новия проект на „Стелантис“ – микробус „Опел Мовано“. Плановете на ръководството на „Стандард Профил“ включват разширение на завода в Стара Загора чрез изграждане на напълно ново производствено помещение.

Предприятията от автомобилната индустрия все още се възстановяват от ударите на кризата, предизвикана от ковид пандемията и войната в Украйна. „Стандард Профил България“ очаква в края на тази година да достигне добрите си резултати от силната 2019 г., когато дружеството в Стара Загора успя да започне работа по 5 нови проекта, рекорд в историята ѝ.

standard profil bulgaria

X3 06350

X3 06338

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24